Megsemmisítő Fidesz-győzelem a pesti időközi választáson

Budapest, 2018. július 8. Szavazó a józsefvárosi időközi polgármester-választáson a BVHSZC Bókay János szakközépiskolájában 2018. július 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A leadott szavazatok közel 70 százalékát szerezte meg Horváth Ádám a Fidesz-KDNP jelöltje Budapest XVI. kerület 2. egyéni választókerületében tartott időközi választáson. A választókerületben lemondás miatt tartottak ma időközi szavazást.
Vágólapra másolva!

Budapest XVI. kerületében a névjegyzéken szereplő 5472 választópolgár öt jelölt közül választhatott. Az aspiránsok közül Horváth Ádám, a Fidesz–KDNP jelöltje nyert, aki édesapja halála után, 2018-ban az időközi választáson győzött egyéniben.

A választáson indult még a helyben teljesen ismeretlen Farkas Adrián is, aki kezdetben függetlennek vallotta magát, később viszont egy Facebook-bejegyzésben is elismerte, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az MSZP és a Párbeszéd is támogatja, írja a Magyar Nemzet. Jelöltette még magát a Munkáspárt–Iszomm színeiben induló Horváth Márk Zsolt és a független Schaffer Viktor is.

A XVI. kerületi időközi választáson rendkívüli esemény is történt, hívja fel rá a figyelmet a lap. Kertész Edit, a DK jelöltje – akit a Jobbik és a Momentum is támogatott – a szavazásra kijelölt iskolától csak mintegy ötven méterre helyezte el a pultját, így igyekezett meggyőzni az arra járó választópolgárokat, sőt, a Fidesz választási plakátját is letépte. Ezzel megsértette a választásról szóló jogszabályt, amelynek értelmében a szavazókör 150 méteres körzetében tilos kampánytevékenységet folytatni a voksolás napján. A helyi választási bizottság a jogsértés megállapítása után eltiltotta Kertész Editet ettől a tevékenységtől.