Világosan kiderült, a baloldal beengedné a migránsokat

illegális migráns, határ, migráció
Vágólapra másolva!
Jól látszik, hogyha egy baloldali kormány kerül hatalomra, akkor a brüsszeli elvárásoknak megfelelően beengedik az illegális migránsokat - mondta kedden az Országgyűlésben Rétvári Bence képviselői felvetésre.
Vágólapra másolva!

Mind Európa, mind Magyarország korábban is olyan fenyegetésekkel szemben nézett szembe, ami a déli határ felől érkezett - mondta Földi László napirend előtt. A KDNP képviselője szerint a korábbi török fenyegetéssle szemben végvérrendszerrel védekezett Magyarország. Most ismét a déli végek felől fenyeget a migrációs válság, de sajnos az EU nem tudott egységesen fellépni a helyzettel szemben - tette hozzá.

Segítséget és köszönetet alig, irigy és méltatlanm támadást viszont többet kapunk - mondta Földi. Nincs más lehetőségünk, mert meg kell védeni a magyar embereket - tette hozzá.

Éppen ezért szükséges a határvédelmi egységek létrehozása, mert a migrációs válságnak nincs vége, és az uniótól nem lehet segítséget várni - mondta Földi.

Egyre agresszívebbek a migránsok Forrás: Facebook

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára minderre azt válaszolta, hogy a szlovén baloldali kormány legelső lépése a kerítés lebontása volt. Korlátlan számú illegális migránst engednek be, és ez lesz Szlovénia jövő.

Egyre agresszívebbek az embercsempészek, és képesek fegyveres harcba is bocsátkozni egymással - tette hozzá. Rétvári felhívta a figyelmet arra, hogy idén már 115 ezer illegális migránst fogtak el, míg tavaly a teljes évben 121 ezret, éppen ezért szükséges a határvadász századok felállítása.

Uniós ügyek

Magyarország készen áll az uniós fejlesztési forrásokkal kapcsolatos megállapodásra - mondta Hörcsik Richárd napirend előtt. A Fidesz képviselője közölte, hogy több kérdésben, így az egyszereplős közbeszerzések aránya tekintetében megállapodtak a bizottsággal. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar baloldal képviselői intenzíven lobbiznak azért, hogy ne legyen megállapodás, és a pedagógusok és at egészségügyi dolgozók béremelése ellen küzdenek.

Hozzunk létre nemzeti konszenzust Magyarország érdekében - tette hozzá.

Latorcai Csaba válaszában azt mondta, a 2021-27-es ciklus magyar tervezete bizottsági értékelésre vár. A helyreállítási alapról való tárgyalás esetében még több a tárgyalási forduló, és a kormány kész a technikai kompromisszumra. A területfejlesztési parlamenti államtitkár elmondta, hogy szakmai kérdések közé ne keveredjenek politikai témák. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kkv-k még nagyobb részvételét ösztönző intézkedéseket vezetnek be.