Orbán Viktor: A hagyományos nyugati értékeket Közép-Európa képviseli

ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. július 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (k) fogadja a Mathias Corvinus Collegium által szervezett esztergomi MCC Feszt külföldi vendégelőadóit és oktatóit a Karmelita kolostor teraszán 2022. július 29-én. A vendégek között Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója (j3) és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója (b4). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta a Mathias Corvinus Collegium által szervezett esztergomi MCC Feszt külföldi vendégelőadóit és oktatóit - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésen - melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója is - megvitatták az ukrajnai háború súlyos politikai és gazdasági következményeit.

Orbán Viktor a meghívott tudósoknak, íróknak, kutatóknak, oktatóknak arról beszélt,

Európa ma kulturális megosztottságtól is szenved, a hagyományos nyugati értékek - nemzeti szuverenitás, keresztény kultúra, a családok támogatása, a munka becsülete - mostanra inkább Közép-Európát jellemzik.

Ezért fontosnak nevezte a térség országainak összefogását és együttműködését a következő, sorsdöntő években.

Orbán Viktor kormányfő fogadja a Mathias Corvinus Collegium által szervezett esztergomi MCC Feszt külföldi vendégelőadóit és oktatóit a Karmelita kolostor teraszán 2022. július 29-én. A vendégek között Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója (jobbról a harmadik) és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója (balról a negyedik) Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Idén is megtartják az MCC Fesztet Esztergomban, csütörtöktől szombatig az érdeklődők a szórakozási lehetőségek mellett a Mathias Corvinus Collegium képzési palettájával, ismert külföldi és hazai közéleti személyiségekkel találkozhatnak.