Több mint ezer rendőr lesz a hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíjon

Forma-1, Magyar Nagydíj, Esteban Ocon, Alpine, Fernando Alonso
Alpine's French driver Esteban Ocon is carried by Alpine's Spanish driver Fernando Alonso after the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on August 1, 2021. (Photo by FLORION GOGA / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégén rendezik meg a 37. Forma 1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, aminek a biztonságára különös figyelmet fordít a rendőrség. Több mint ezer, köztük lovas, kutyás és motoros rendőr lesz kint a helyszínen, valamint helikopterrel is figyelni fogják az eseményeket. Az eddigiekhez képest újdonság lesz, hogy két új parkolót is megnyitnak a látogatóknak, ahonnan pár perc alatt elérhetőek lesznek a beengedőkapuk.
Vágólapra másolva!

A korábbi évekhez hasonlóan az idei, 37. Magyar Nagydíjat is a Pest megyei rendőrség fogja biztosítani, összesen több mint 1200 rendőrrel. Ezen felül még több megye, valamint a budapesti rendőrök is segíteni fogják a munkájukat.

Ausztriából négy motoros rendőr érkezik a Hungarorinre, ahol lesz még lovas, kutyás és segway-es rendőr is, valamint helikopterről is figyelni fogják az eseményeket.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei RFK szóvivője. Fotó: Koncz Márton - Origo

A pálya melletti parkolóban csütörtökön déltől az egész verseny alatt egy rendőrtábor fog működni, itt lesz a biztosítás vezetési pontja is, a parancsnokok innen fogják irányítani a rendőröket. Itt állandó lesz a szolgálat.

A rendőrség fokozottan ellenőrzi július 25-én déltől augusztus 1. délelőtt 8 óráig Gödöllőt, az M0-as teljes hosszát, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös és M6-os autópályák és utak Pest megyei szakaszát, és az ezekhez tartozó parkolókat.

Az ellenőrzésnek az a célja, hogy fenntartsák a rendet és a biztonságot.

A Hungaroring körül forgalomkorlátozások lesznek. A hétvégi versenyprogram egy boxutca látogatással kezdődik csütörtökön, a forgalomtól függően már ekkor is lehet számítani különböző forgalomkorlátozásokra.

Július 29-én, reggeltől a Hungaroring közvetlen közelében lévő utakat egyirányúak lesznek a pálya felé, a versenyek végén pedig ezt megfordítják, és kifelé lesznek egyirányúak.

Ezt mindig jelzőtáblák és rendőrök fogják irányítani.

Forrás: AFP/Florion Goga

Fontos, hogy értékeket senki ne hagyjon látható helyen a kocsijában. Az ajtókat zárjuk be, az ablakok legyen felhúzva. A táskákat, telefonokat a pálya területén se hagyják őrizetlenül.

Újdonság lesz az idei versenyhétvégén, hogy lesz két új parkoló, grátisz 2 és grátisz 3 néven. Ezekből 5-10 perces sétával le lehet jutni szinte mindegyik kapuhoz.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy tömegközlekedéssel is ki lehet jutni a pályára. Például a H8-as hévvel, a Kerepesi megállótól ingyenes buszok fogják a Hungaroring 3-as kapujához vinni a nézőket. Onnan szintén bármelyik másik kapu is pár perc alatt elérhető. A Hungaroring területére csak érvényes jeggyel lehet bejutni.

Azzal számolniuk kell a nézőknek, hogy a nagy érdeklődés miatt tovább fog tartani a beengedés.

Arra is felhívják a nézők a figyelmét, hogy mindenki a kijelölt helyen dohányozzon, mert a nagy szárasság miatt egy felelőtlenül eldobott csikk könnyen tüzet okozhat.