Fidesz-győzelem Budafokon: Krieger Krisztina baloldali mandátumot hódított el

Vágólapra másolva!
"Újabb baloldali mandátumot hódítottak el a kormánypártok" - írta Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A főváros XXII. kerületében, a 6. egyéni választókerületben lemondott önkormányzati képviselőségéről a momentumos Tóth Endre, aki parlamenti mandátumot szerzett, ezért tartottak ma időközi választást. Két jelölt indult, Krieger Krisztina Kapitány Alexandrát, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik jelöltjét győzte le - írja a Magyar Nemzet.

Más városokban is időközi választásokat tartottak vasárnap: Salgó Ivett független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Mőcsényben. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 104, szintén független vetélytársa, Sziebl Tamás 87 érvényes szavazatot kapott.

A Nógrád megyei Cserháthalápon a korábbi polgármester lemondása miatt kellett időközi választást tartani, itt a tisztségért két jelölt indult: egy függetlenként, egy pedig a Mi Hazánk Mozgalom színeiben, utóbbi, Dócsné Sávolyi Henriett nyerte a választást. A névjegyzékben 302-en szerepelnek.