Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jakab Péter nem tudja abbahagyni a hazudozást: mutatjuk a legnagyobb lebukásait

Jakab Péter, kifli, parizer
Vágólapra másolva!
Miközben több mint kétmilliós fizetése van és minden parlamenti juttatással együtt több mint 6 millió forintot tesz zsebre, a bukott Jakab Péter az elmúlt években megpróbálta eljátszani, hogy ő egy egyszerű munkásember. Többször paprikás krumplival, parizerrel és egyéb olyan ételekkel pózolt, amelyekről úgy gondolta, szimpatikus lesz vele az embereknek.  A Jobbik megbukott elnöke rengeteg hazudott, de általában azonnal le is bukott. Az Origo összegyűjtötte a parizeres Jakab legemlékezetesebb hazugságait. Mutatjuk a megmosolyogtató pillanatokat.
Vágólapra másolva!

Milliós fizetéssel a nép egyszerű emberét játszotta

A Jobbik bukott elnöke többször is megpróbálta eljátszani, hogy a nép egyszerű gyermeke. Minden esetben a Facebook-oldalán hívta fel erre a követői figyelmét.

Jakab Péter milliós fizetés mellett azt próbálta meg elhitetni, hogy ő csak egy egyszerű munkásember Forrás: Facebook

Kezdetben Kádár János kommunista pártvezér propagandáját utánozva paprikás krumplit evett, majd miután a bukott Gyurcsánnyal szövetségre lépett, olyan képpel pózolt, ahol kiflivel, parizerrel és piros arannyal szerepel, majd akadt olyan általa feltöltött kép is, ahol margarinos kenyérrel látható. Mindezt úgy, hogy közben 6,2 millió forintot tehetett zsebre havonta a tiszteletdíjával és a havi juttatásaival összesen. Aztán hamar kiderült az is, hogy sofőrt is alkalmaz, aki mindenhova szállítja egy luxus Skoda Octáviával - a kocsit és a sofőrt azonban folyamatosan rejtegette.

Jakab Péter paprikás krumplival fotózkodik Forrás: Facebook

A letagadott testőrök

Jakab Péter mindent elkövetett annak érdekében, hogy letagadja azt, hogy testőröket alkalmaz és ők kísérték mindenhova. Az Origo birtokába került felvételen egyértelműen látszik az, hogy nem mondott igazat ezzel kapcsolatban. A felvételen az látható, ahogy egy Zala megyei kistelepülés éttermébe Jakab öt testőrrel ment be.

A Jobbik elnöke később ismét lebukott, amikor a testőrei fojtófogással földre vittek Hajdúhadházon egy járókelőt.

Jakab Péter az egyik testőrével Forrás: Ripost

Később Jakab szimpatizánsoknak, majd rendezvénybiztosítóknak nevezte az érintett férfiakat, majd pedig azzal állt elő, hogy neki nincsenek testőrei, mert a „nép" a testőre.

A kampány során a Balatonnál tartott egy utcafórumot, azonban a helyszínről egy öreg autóval távozott, ami mint kiderült, nem is az övé. A Jobbik elnöke ezzel utazott a helyszínek között, hogy lássák, ő is a nép gyermeke.

Azonban csodák csodájára megint lebukott. A kocsit ugyanis rendre követte a saját, valódi autója: egy 10 milliós Skoda, sofőrrel és testőrrel. Ebbe száll át miután elhajtott a helyszínről.

Trükközés a lakásokkal, a család nevén levő lakásbirodalom

Belső jobbikos szivárogtatásnak köszönhetően az is kiderült, hogy Jakab trükközött a képviselői lakásával. A sajtó birtokába került dokumentumokból kiderül, hogy Jakabnak az Országgyűlés évi hárommillió forintért bérel egy lakást. Azonban a Jobbik egykori elnöke nem költözött be ebbe a lakásba, azt a tulajdonos,

Jakab közeli barátja kiadta valaki másnak. Ezzel a csellel így duplán tették zsebre a képviselői lakásra kapott pénzt.

Ekkor derült ki az is, hogy Jakab manipulálni próbált a Parlament által biztosított lakással, ugyanis a 18. kerület egyik csendes részére, kertes házba költözött „mamuszos" néven ismertté vált korábbi kabinetfőnökével. Így valójában ténylegesen nem használja azt a „hivatali" ingatlant, amit az Országgyűlés évi 3,2 millió forintért bérel neki a 11. kerületi Fraknó utcában.

A pénzt természetesen bezsebelte a lakásért, de valójában már egy 18. kerületi kertes ingatlanba költözött szeretőjével, Molnár Enikővel.

Jakab Péter és a szeretője, a csak mamuszosként hívott Molnár Enikő, amint távoznak a "munkalakásból" Forrás: Facebook

Ugyancsak belső jobbikos szivárogtatás eredményeként azt is megtudhattuk, hogy a parizeres Jakab élete ennél súlyosabb dolgokat is rejt. A dokumentumoknak köszönhetően kiderült az, hogy Jakab és családja egy lakásbirodalmat tart fenn Budapesten. A pártelnök családtagjai az elmúlt időszakban Budapest XI. kerületében sorra vették a lakásokat Budán, egy jó befektetésnek számító, ugrásszerű fejlődés előtt álló területen. A lakásokat egymástól szinte néhány lépésnyire vették egy olyan környéken, ahol fellendülőben van az ingatlanpiac.

A lakásbirodalom első darabját a bukott pártelnök nővére és férje vásárolták Kelenföldön a Fehérvári úton. Ezt követően Jakab nővérének anyósa nevén vásároltak egy lakást a Bocskai úton. Ezután Jakab testvérének a férjére írattak egy Etele úti ingatlant.

A jobbikos beszámolók szerint mindezt egyértelműen azért tették, hogy ne szerepeljen Jakab Péter a tulajdoni lapon. Vagyis Jakab strómanokat használt, hogy leplezze az ingatlanjait.

Miközben eljátszotta az egyszerű munkásembert, országos botrányt okozva durván sértegetett egy munkást Jakab

Emlékezetes az a tavalyi eset, amikor az egyszerű munkás imázsát eljátszó Jakab Fonyódligeten kampányolt a Jobbik egyik képviselőjelöltjével és mamuszos szeretőjével.

Jakabék az építkezési területen akartak sajtótájékoztatót tartani. Egy munkagépet vezető munkás többször figyelmeztette, hogy tovább kíván haladni az útvonalon, ahol épp Jakabék álltak. Jakabék ekkor úgy tettek mintha nem hallották volna a többször megismételt kérést. Nem voltak hajlandóak elhagyni a helyszínt, ekkor a munkagép mögéjük került és Molnár Enikő hangosan szidalmazni kezdte a dolgozni akaró munkást.

Nemsokkal ezután Jakab Péter is önmagából kikelve üvöltözni kezdett.

A megrendezett kamujelenet a siránkozó nővel

Nem árt felidézni azt a kínos és megmosolyogtató esetet amikor Jakab Péter feltöltött egy videót a Facebook-oldalára, amin egy negyvenes szőke nő arról panaszkodott neki, hogy két diplomával sem tud elhelyezkedni itthon, ezért kénytelen Ausztriában dolgozni, hogy elláthassa családját.

A híres kamujelenet, ahol Jakab egyik párttársával siránkozik csak azért, hogy a kormányt szidja Forrás: Facebook

Mint utólag kiderült a siránkozó nő Opra Rita, a Jobbik korábbi képviselőjelöltje, ráadásul az sem igaz, hogy Ausztriában dolgozik.

Valójában egy Pest megyei településen él, és bírósági végrehajtás van ellene.

Jakab Péter egy pártársát használta fel a kamujelenetben, arra, hogy a kormányt szidja.

A magyar viszonyokra panaszkodó nő a saját közösségi oldalán számolt be arról, hogy tíz csodálatos napot töltött családjával egy horvátországi apartmanban. Ezzel dicsekedve, több fotót is feltöltött a tengerparti, medencés apartmanról, hajóról és koktélokról.

Tehát a magyar viszonyokra panaszkodó nő valójában megengedhette magának a luxusnyaralást is.

Hazudott a friss vagyonnyilatkozatában

Jakab Péter legújabb vagyonnyilatkozatában azt állította, hogy továbbra is feleségével és három gyermekével él egy háztartásban. Ekkor már rég a mamuszos szeretőjével élt. Emlékezetes, hogy Jakab felesége év elején Facebook-oldalán nyilvánosan is közölte, hogy egyedülálló, ezt követően Jakab sem hordta többé a jegygyűrűjét.

A parasztember imázs és a kínos baki

A hatalmas bukása után Jakab Péter most a parasztember imázsával próbálkozik. A minap egy fotót és egy videót töltött fel a közösségi oldalára, ahol az látható, hogy Jakab egy traktorban ül, amire egy tárcsa van rögzítve.

Azonban, mint a videón látható, Jakab "elfelejtette" leengedni a tárcsát a szántóföldbe, amire a kommentelők hívták fel a figyelmet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről