Szidta és fenyegette a rendőröket három vizsolyi férfi

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi balesetet okozott a kocsijával Vizsolyban, majd még azelőtt elmenekült, hogy a rendőrök odaértek volna. Ezek után a férfi apja és még két férfi szidta és életveszélyesen megfenyegette a rendőröket.
Vágólapra másolva!

A férfi 2018 decemberében okozott balesetet Vizsolyban, majd elmenekült a helyszínről, még mielőtt a rendőrök odaértek volna. Ezért több rendőr az otthonához indult, ahol az udvaron a testvére szidni kezdte a rendőröket és életveszélyesen fenyegetőzött.

Közben a balesetnél lévő mentőautó körül kisebb tömeg alakult ki, ahol ott volt a férfi apja és az egyik társa is.

Mindketten szidták az ott lévő rendőröket és verekedni hívták őket. A társ többször a levegőbe ütött és rúgott, ezért őt könnygázspray-el fújták le a rendőrök.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Közben, a ház udvarán a férfi testvére arra kérte a többieket, hogy hozzák ki neki a házból a kardot, majd továbbra is életveszélyesen fenyegette a rendőröket.

A bíróság első fokon hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a testvért. Az apát 150 óra közmunkára, a társa pedig 2 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ítélet az apa és a társa ellen jogerős lett, míg a testvéré fellebbezések miatt nem.

Másodfokon, a Miskolci Törvényszék 1 év 10 hónap börtönbüntetésre enyhítette a férfi testvérének büntetését. Az ítélet jogerős – írja a Miskolci törvényszék.