A Dunába fulladt kisfiú öccsét elgázolta egy motoros a tragédia előtt

Margit híd, megemlékezés, Duna, dunai hajóbaleset, Hableány
Budapest, 2019. június 3. A mentőcsapat merülőhelyéül szolgáló hajók a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 3-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 3-áig már kilenc holttest került elő. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Két fiatalabb testvérével, szülői felügyelet nélkül volt a Duna parton az a kisfiú, aki tegnap belefulladt a Dunába. A kisfiún, amikor a vízben elmerült, az öccse, és a húga is megpróbált segíteni. Előbbi átfutott az úton, amikor látta, hogy nagy a baj, ekkor ütötte el egy motoros. A gyerekek szüleit gyanúsítottként hallgatták ki, azért, mert a kisgyerekek szülői felügyelet nékül voltak magukra hagyva.
Vágólapra másolva!

A három testvér együtt fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, amikor a legidősebb testvér, egy 11 éves fiú a vízben elmerült. Testvérei, egy tízéves fiú és a kilencéves húga, azonnal segítségért rohantak. Az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút ekkor ütötte el egy motoros.

A tízéves kisfiút a mentősök kórházba vitték.

A gyerekek a baleset után elmondták, hogy a testvérük korábban a Dunában elmerült.

A rendőrök és a katasztrófavédők azonnal keresni kezdték a gyereket, közben a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A búvárok négy órával később a Tímár utca magasságában találták meg a kisfiú holttestét a Dunában.

Mivel a gyerekek felügyelet nélkül voltak,

az apjukat és anyjukat kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.