Ötszáznál több migránst fogtak csütörtökön

Vágólapra másolva!
A rendőrök június 23-án összesen 544 határsértőt tartóztattak fel és 198 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be az országba. Ezek mellett 7 embercsempész ellen indult eljárás.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 11 esetben összesen 81 migránst értek tetten Kelebia, Balotaszállás, Kisszállás és Kunbaja közigazgatási területén. Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 48 esetben összesen 338 migránst fogtak el Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza, Szeged, Röszke,Szatymaz, Pusztamérges és Ruzsa területén. Győr-Moson-Sopron megyében, Győrben, Hegyeshalmon, Lébény és Jánossomorja külterületén összesen 98, Komárom-Esztergom megyében, Komárom külterületén 19, Pest megyében, Inárcs közelében 6, Budapesten 2 határsértőt tartóztattak fel.

Forrás: Police.hu

A feltartóztatott migránsok között volt, aki magát szír, iráni, török, afgán, indiai, tunéziai, pakisztáni, szomáliai, algériai és egyiptomi állampolgárnak mondta. Mivel sem a személyazonosságukat, sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 9, Csongrád-Csanád megyében 6 esetben összesen 198 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be az országba. 7 ember ellen embercsempészet, egy ellen pedig közokirat-hamisítás miatt indult eljárás.