Nigériai kereszténymészárlás: Tízmillió forintos gyorssegélyt ajánlott fel Magyarország

SZIJJÁRTÓ Péter, MALI, Sinisa, külgazdasági és külügyminiszter, találkozó, hivatal, szerb, magyar
Budapest, 2022. május 25. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Sinisa Mali szerb pénzügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján 2022. május 25-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország elítéli a nigériai Owo városában történt terrortámadást és 10 millió forintos gyorssegélyt ajánlott fel a tragédiában érintett katolikus közösség mielőbbi talpra állásához - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter azt írta a közösségi oldalán, hogy pünkösdhétfőn sajnos újra megállapítható, hogy

amelyben vasárnap legalább 50, pünkösdöt ünneplő katolikus hívet gyilkoltak meg. Hozzátette: Magyarországnak, mint egy ezer éve keresztény országnak, erkölcsi kötelessége ilyenkor fellépni, és bár a megtörtént borzalmakat nem teszi semmissé, de egy rendkívüli gyorssegéllyel igyekszik hozzájárulni a tragédiában érintett közösség mielőbbi talpra állásához.

Szijjártó Péter 2022. május 25-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A miniszter tudatta:

a Hungary Helps programban Magyarország azonnali, 10 millió forintos felajánlást küld az Ondói Római Katolikus Egyházmegyének, amelyet a kenyérkereső nélkül maradt családtagok, árvák ellátására és kórházi kezelésekre fordítanak majd.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország a legmélyebben elítéli Xavéri Szent Ferenc templomban történt támadást, amely ismét bebizonyította, hogy mára a keresztény közösségek váltak a terrorszervezetek kiemelt célpontjává. Úgy fogalmazott: