Varga Judit: Nemet mondunk az adóemelésre - videó

VARGA Judit
Budapest, 2022. június 8. Varga Judit igazságügyi miniszter, mint előterjesztő felszólal a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban tárgyalt vitáján, az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. július 8-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország igazságügyi minisztere, Varga Judit vasárnap este Bayer Zsolt HírTV-n futó műsorának volt a vendége. Varga a Bayer show-ban elmondta, hogy a globális minimumadó miért lenne rossz Magyarországnak. Miután az Országgyűlés meggyőző fölénnyel utasította el a baloldal által szorgalmazott új adónem bevezetését, az érvelésével kapcsolatos videót a miniszter megosztotta a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Varag Judit bejegyzésében kiemelte:

Az Országgyűlés hatalmas többséggel utasította el kedden a globális minimumadó bevezetését Magyarországon.

– fűzte hozzá az igazságügyi miniszter.

Varga Judit témával kapcsolatos érvelése alább hallgatható meg:

Ahogy arról az Origo beszámolt, 118 igen, 32 nem és 6 tartózkodó szavazattal döntött az Országgyűlés a globális minimumadó bevezetésére vonatkozó európai uniós irányelv elutasításáról. A kormány szerint a globális minimumadó bevezetése a jelen helyzetben veszélyeztetné a magyar gazdaság versenyképességét és a magyar munkahelyeket.