Megszólalt a balatonaligai túlélő: Egyfolytában imádkozom az unkatestvéreimért

Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság,  vízirendőr, Balaton
Vágólapra másolva!
Két fiú eltűnt a Balatonban szombat este. Dávid és Szabolcs unokatestvérükkel, Bélával vettek részt egy munkával egybekötött nyaraláson, amikor úgy döntöttek, megmártóznak a tóban. Csupán egyiküknek sikerült a vízből kijönnie. A két másik fiút még mindig keresik a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A bódvalenkei Szabolcs és Béla Tornanádaskán élő unokafivérükkel, Dáviddal a Balaton közelében találtak munkát. Elvállalták, és úgy döntöttek, ha már arra járnak, összekötik a kellemest a hasznossal. Egyikük most látta a Balatont életében először. Szombat este mentek a tóba fürdeni. A parttól messzire úsztak, az idő pedig hirtelen rosszra fordul.

Bélának sikerült egy szörfdeszkában megkapaszkodnia, így őt egy csónakos kimenthette. A két másik, 17 és 18 éves fiú azonban eltűnt, őket a rendőrök szonárral és helikopterrel még most is keresik.

"Nem tehetek mást, reménykedem és egyfolytában imádkozom az unkatestvéreimért. Soha nem hittük volna, hogy egy fürdőzésből tragédia lehet" – mondta a Borsnak Béla, aki a mentés után sokáig sokkos állapotban volt, így be sem tudott számolni a történtekről.

- mondta Szabolcs édesapja. Dávid nevelőapja azonban még bizakodó, bár egyre kevésbé tudja, hogy miben.