Vágólapra másolva!
A rendőrök június 22-én összesen 603 migránst tartóztattak fel és 238 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen az országba. Emellett kilenc ember ellen indult eljárás embercsempészet miatt. 
Vágólapra másolva!

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 16 esetben összesen 104 migránst tartóztattak fel Katymár, Hóduna, Kelebia, Újmohács, Budzsak, Kunbaja és Vaskút területén. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 406 migránst fogtak el Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza, Üllés, Öttömös, Forráskút, Szatymaz, Ruzsa, Röszke és Szeged területén. Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal, Sopronnál, Hegyeshalomnál és Győrben 4; Komárom-Esztergom megyében 1 alkalommal, Komárom külterületén 7; Vas megyében 1 esetben, Jáknál 12; Nógrád megyében 3 alkalommal, Szécsényben, Jobbágyiban és Kozárdnál 60; Fejér megyében 1 alkalommal, Székesfehérváron 5; és Baranya megyében 1 esetben, Újmohács belterületén 5 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök.

Forrás: Police.hu

A feltartóztatot migránsok közt volt olyan, aki magát palesztin, algériai, szír, iraki, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, török állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 4, Csongrád-Csanád megyében 10 esetben összesen 238 embert akadályoztak meg az ország területére történő illegális belépésben. Tiltott határátlépés miatt embert 3 embert fogtak el és 9 esetben embercsempészés miatt indult eljárás.