Többmilliós teherautót, és háztatrtási eszközöket lopott két férfi egy budapesti telephelyről - Videó

Vágólapra másolva!
Börtönbe kerülhet az a két férfi, akik tavaly novemberbenegy XXII. kerületi telephelyről loptak el egy teherautót, amivel a kerítést kitörve hajtottak el a helyszínről. Később a kocsival együtt ellopott eszközök közül néhányat eladtak, az autót pedig egyikük élettársának segítségével kitakarították, hogy megsemmisítsék a bünjeleket, majd a rendszámtábláit is leszerelték.
Vágólapra másolva!

Egy 34 és egy 33 éves férfi november 27-én, hajnalban

egy XXII. kerületi telephelyhez hajtott kocsival, hogy ellopjanak egy ott parkoló autót.

A helyszínen a fiatalabb férfi társa utasítására

átmászott a kerítésen, egy zárfésűvel kinyitotta a tehergautó ajtaját, majd a kesztyűtartóban lévő bicskakulccsal beindította a kocsit.

A férfi a közel 2.800.000 forintos értékű tehergépkocsival kihajtott a telephelyről úgy, hogy

a kerítést és a dupla szárnyú fém kaput kitörte, majd elhajtott.

A kint várakozó társa szintén elmenekült a helyszínről. A kocsiban értékes épületgépészeti eszközök, bútorok és szerszámok voltak, több mint 1 millió forint értékben.

Forrás: Police.hu

A két férfi november 29-én egy IV. kerületi, műszaki zálogtárgyakkal kereskedő üzletbe ment be, és a teherautóval együtt ellopott

elektromos kazánt és konyhai páraelszívót 30.000 forintért eladták. Még aznap egyikük élettársa segítségével a Duna-parton kitakarították a lopott kocsit, hogy megsemmisítsék a bűnjeleket.

Ezután leszerelték a rendszámtámáit, az utasterében lévő iratokat pedig a XI. kerület, Temesvári utcában a csatornába dobták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség

a két férfit lopással, egyedi azonosítójel meghamisításával, illetve okirattal visszaéléssel is vádolja, és velük szemben börtönbüntetés kiszabását javasolta

a vádiratban. A bűnjelek eltüntetésében közreműködő 33 éves nő ellen bűnpártolás vétsége miatt emeltek vádat, vele szemben próbára bocsátást javasolt az ügyészség.