Egymillió forintos nyomravezetői díjjal, újsághirdetésben keresik a Hableány utasának holttestét

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2021. június 03-án 9 óra 30 perckor koszorúzással emlékezik meg a HABLEÁNY katasztrófa áldozatairól.A megemlékezésen részt vesz Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és a BRFK több munkatársa.
Vágólapra másolva!
A Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségének honlapján megjelent egy felhívás, amelyben a három évvel ezelőtti dunai hajóbaleset utolsó áldozatát keresik. A konzulátus a sajtóban is közzétett egy hirdetést, amely szerint egymillió forintot ad annak, aki rábukkanna az áldozat maradványaira, hogy a család megadhassa a végtisztességet a 41 éves szöuli családanyának - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

Három napja, május 29-én, vasárnap volt a harmadik évfordulója a dunai hajózás legnagyobb katasztrófájának - írta a lap.

A Hableány városnéző hajót azon az esős estén süllyesztette el a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableány 35 utasából 7-en élték túl a balesetet, 27-en, közöttük a 2 fős személyzet, a Dunában lelte halálát.

Egy dél-koreai 41 éves családanya eltűnt, s azóta sem tudni a sorsáról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2021. június 3-án koszorúzással emlékezett meg a Hableány katasztrófa áldozatairól. Fotó: Polyák Attila - Origo

A budapesti koreai nagykövetség honlapján azt írják: a szemüveges, kék kabátos, fehér sportcipőt viselő nőt érintő információkért a követség egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A konzuli szolgálat ügyeletese a Blikknek elmondta,

az eltűnt utas hozzátartozóinak megnyugtatása és a kegyelet miatt tartják érvényben a keresést és a díjat.

Az ügyeletes elmondta, Park Csul Min, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete a baleset okozóinak felelősségre vonásánál is fontosabbnak tartja, hogy a tragédia minden áldozata örök békére lelhessen, méltósággal eltemetve, ezzel nyújtva némi vigaszt a még keresett áldozat családjának.