Új frakcióvezető lesz a fővárosi Fidesz élén

WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2018. november 13. Wintermantel Zsolt, a IV. kerület fideszes polgármestere beszédet mond a kisgyermeket nevelők tiszteletére állított szobor avatásán az újpesti Király utcában 2018. november 13-án. A szobor, amely egy fiatal nő és két kisgyermek alakját formázza, Koncz Viktória Éva szobrászművész alkotása. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Wintermantel Zsoltot javasolta a Fidesz budapesti választmánya a Fővárosi Közgyűlés frakciójának vezetőjévé - tudta meg a Magyar Nemzet. Információik szerint a döntés egyhangúan született meg.
Vágólapra másolva!

A szavazásra azért volt szükség, mert az eddigi frakcióvezető, Láng Zsolt az országgyűlési választáson listáról parlamenti mandátumot szerzett, azonban az összeférhetetlenségi szabályok miatt döntenie kellett, hogy a Fővárosi Közgyűlésben marad, vagy beül az Országgyűlésbe. Végül az eddigi frakcióvezető lemondott a budapesti Városházán betöltött munkájáról, és a jövőben a Parlamentben fog dolgozni.

Wintermantel Zsolt egy korábbi felvételen Forrás: MTI/Mónus Márton

Emiatt Láng Zsolt megüresedett képviselői helyére is új személyt kellett javasolni, amire a Fidesz budapesti elnöksége Dódity Gabriellát jelölte, aki eddig Kispest fideszes önkormányzati képviselője volt.