Stummer János: Az elmúlt években nem Jakab Péter irányította a Jobbikot

Vágólapra másolva!
Hatalmas krízisben van a Jobbik, ennyi választási kudarc egy pártnak egymás után már sok - mondta Stummer János, volt parlamenti képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság volt jobbikos elnöke, aki a Jobbik elnökválasztásán indult Jakab Péterrel szemben, de nagyrészt az elmúlt hónapokban alapított 91 fantomszervezetnek köszönhetően Jakab nyert.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években nem Jakab Péter irányította a pártot - ismételte meg Stummer János azt, amit elnökválasztási beszédében már elmondott.

Stummer ezt azzal magyarázta, hogy Jakab a párt vezetésébe kívülről vitt be embereket, és sok esetben nem az elnökségi tagok, hanem a Jakab köré csoportosult úgynevezett tanácsadók irányították a pártot, ők tárgyaltak a visszalépésekről is. Itt nyilvánvalóan részben Jakab kabinetfőnökére és szeretőjére, a pártban főtitkárnőnek hívott Molnár Enikőre gondolt.

A legutóbbi közvéleménykutatások eredményét, melyek szerint a Mi Hazánk lett a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik pedig be sem jutna a parlamentbe, Stummer úgy értékelte, hogy hatalmas krízisben van a párt.

- mondta Stummer.