Ronald Reagan neve a kezdetektől összeforrt a CPAC-el - videó

Ronald Reagan a Fehér Házban.
Vágólapra másolva!
Bemutatjuk a CPAC konferenciák legnagyobb alakjait. Az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) közös rendezvényét május 19-20. között rendezik Budapesten. A rendezvény fő szónoka Orbán Viktor kormányfő lesz. 
Vágólapra másolva!

Az elkövetkező napokban, készülve a CPAC Hungary rajtjára, mintegy felvezetés és ismerkedés gyanánt felidézzük a CPAC konferenciák legnagyobb alakjait Ronald Reagantől Donald Trumpig. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia ma az alulról szerveződő amerikai jobboldal legnagyobb fóruma, melyet immár fél évszázada olyan emberek formálnak, akik az amerikai szabadság, a józan ész és a hagyományos értékek elkötelezett hívei.

Ronald Reagan nélkül a CPAC soha nem válhatott volna az amerikai jobboldal meghatározó elemévé Forrás: Wikipedia

Ronald Reagan volt az a politikus, akinek a neve már a mozgalom kezdetén összeforrt a CPAC-kel. Nélküle a CPAC soha nem válhatott volna az amerikai jobboldal meghatározó elemévé, de a CPAC nélkül a legendás elnök konzervatív forradalma sem valósulhatott volna meg. Olyan szimbiózis volt ez a 70-es évek végén és a 80-as években, mely kölcsönösen erősítette a tehetséges politikust és a dinamikus, fiatalos mozgalmat.

A siker gyümölcsét végül az egész USA arathatta le, hiszen Reagan politikájának sikere lehetővé tette egy egész amerikai generáció számára, hogy békében, szabadságban és gyarapodásban nőjön fel. Az általunk kiválasztott videó egy részlet abból a CPAC-beszédből, melyet Reagan utolsó elnöki évében, 1988-ban mondott. A bölcs előrelátásáról ismert politikus felhívja a figyelmünket a konzervatív értékek fontosságára a társadalom egészséges fejlődése szempontjából.