Rátámadtak egy fiatal férfira Sopronban

illusztráció, pénz, sikkasztás, lopás 
 Credit,Cards,On,Laptop,Keyboard,,Close,Up cards,data,concept,privacy,global,protection,danger,laptop,virus
Credit cards on laptop keyboard, close up
Vágólapra másolva!
Fegyházbüntetés, illetve felfüggesztett fiatalok fogháza várhat arra a 20 éves férfira, és két fiatal társára, akik egy közös szórakozás után megvertek és kiraboltak egy 28 éves férfit.
Vágólapra másolva!

A támadáskor 20 éves fiú és két, 18 éves társa tavaly augusztusban egy éjjel Sopronban sétálgatott, amikor találkoztak egy ismerősükkel. Hozzájuk csapódott egy addig számukra idegen, akkor már részeg, 28 éves férfi is. Ezután mág négyen, együtt járták a soproni utcákat. Több helyen vettek alkoholt, amiért mindig a 28 éves fizetett. Hajnali 4 óra felé a három fiatal rátámadt a frissen megismert haverjára. Ezzel szerették volna megszerezni az értékeit és laptoptáskáját. Az áldozat hiába próbált védekezni,

a fiatal támadók ütötték-verték, földre lökték.

A férfinek végül sikerült elmenekülni, de a pólóját és a táskáját leszedték róla.

A kép illusztráció Forrás: shutterstock

A táskát és az iratokat eldobálták, a laptopot és töltőjét pedig elrejtették. A megtámadott férfi könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást és laptopja is meglett. Egy fatárolóban bukkantak rá a rendőrök.

A Győri Járási Ügyészség a három fiatal ellen csoportosan elkövetett rablás, és közokirattal visszaélés miatt emelt vádat. A többszörösen büntetett előéletű férfival szemben az ügyészség fegyházbüntetést, két társával szemben felfüggesztett fiatalkorúak fogházat javasolt. Az ügyben várhatóan a Soproni Járásbíróság fog dönteni.