Vágólapra másolva!
A rendőrök május 24-én 24 óra alatt összesen 562 migránst tartóztattak fel és 374 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen Magyarországra. Ezek mellett 10 embercsempész ellen indult eljárás - írja a Police.hu.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 18 esetben összesen 123 migránst tartóztattak fel Csikéria, Balotaszállás, Kisszállás, Bácsbokod, Baja és Dunafalva, Kelebia, Tompa területén. Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 44 esetben összesen 406 migránst fogtak el Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Kiszombor, Öttömös, Magyarcsanád, Nagylak, Üllés, Kübekháza és Ruzsa közigazgatási területén. Kulcson 7, Győrben összesen 12, Tata külterületén összesen 5, Inárcson és Szigetszentmiklóson 9 migránst találtak.

Forrás: Police.hu

A feltartóztatott migránsok között volt olyan, aki magát afgán, bangladesi, indiai, szomáliai, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallotta, miközben

sem a személyazonosságukat, sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 25 esetben összesen 374 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen az ország területére. Bács-Kiskun megyében 8 esetben 81-et, míg Csongrád-Csanád megyében 17 esetben 293-et. Embercsempészés miatt 10, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult eljárás.