Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nincs korlátozás a koronavírus miatt, személyesen ellátják a gyanús eseteket is

oltás, oltópont, akció, koronavírus, vakcina
Békéscsaba, 2022. február 3. Hornok Margit asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. február 3-án. Februárban a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval minden csütörtök és péntek délután, valamint szombati napokon várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni oltást. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A háziorvosi és a házi gyermekorvosi ellátásban a koronavírus-járvány első hulláma során elrendelt korlátozó intézkedéseket az emberi erőforrások minisztere már két éve, 2020. május 4-étől visszavonta, így az alapellátásban semmilyen, a betegellátást, illetve a betegekkel való személyes találkozást érintő intézkedés nincs hatályban - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden.
Vágólapra másolva!

Az NNK honlapján azt írták, az egészségügyi szolgáltatási tevékenységet az alapellátásban (is) az erre vonatkozó jogszabályok és a szakmai szabályok betartásával kell végezni.

Ennek megfelelően egyebek mellett

biztosítani kell a személyes találkozást és a betegvizsgálat lehetőségét a betegek részére, ami vonatkozik a koronavírus-gyanús betegekre is.

Ha a beteg állapota indokolja, a háziorvos az otthonában keresi fel őt.

Illusztráció Forrás: MTI/Rosta Tibor

A védőoltás továbbra is elérhető a kórházi oltópontokon, de kérhető a háziorvostól is.

A védőoltások (Covid-19, influenza) beadására tekintettel feltétlenül szükséges a háziorvosok helyszíni jelenlétének biztosítása a rendelőintézetekben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről