Újra bíró elé került a rendőrgyilkos Németh István

Soós, Lajos, per, ítélet, gyilkosság, Németh István, 1980
Budapest, 1980. február 25. Az 1979. júliusi rendőrgyilkossággal és más bűncselekmények elkövetésével vádolt 20 éves Németh István budapesti gépkocsivezetőt kihallgatásra viszik a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A nyomozás lezárult, a rendőrgyilkosok ügyét vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek. MTI Fotó: Friedmann Endre
Vágólapra másolva!
Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés várhat a negyven évvel ezelőtti, Soós-féle rendőrgyilkosságban részt vevő Németh Istvánra a Bors szerint. Nem emiatt állt a bíró elé, hiszen azt az ügyet lezárták, Soós Lajost és egyik társát akkor halálra ítélték, őt fiatalsága miatt nem, hanem amaitt, mert pár évvel ezelőtt megölte az egyik ismerősét. 
Vágólapra másolva!

A férfit most azzal vádolják, hogy 2018. augusztus 10-én este egy budai erdőben összeveszett a hajléktalantársával, majd össze is verekedtek.

Németh végül valamilyen éghető folyadékkal meggyújtotta az áldozatát.

Hívta ugyan a tűzoltókat és a mentőket, de hiába került kórházba a férfi, két nappal később ott meg is halt.

Ezen az 1980. február 25-ei képen az 1979 júliusi rendőrgyilkossággal és más bűncselekmények elkövetésével vádolt 20 éves Németh István budapesti gépkocsivezetőt kihallgatásra viszik a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Forrás: MTI/Friedmann Endre

1980 őszén végezték ki Soós Lajost és György Józsefet. Felakasztották őket. Soós, a banda névadója nem csak rendőrgyilkos volt, de sorozatgyilkos is.

Megölt egy rendőrt, egy pénzügyőrt, egy idős özvegyet és férfit, aki harmadik gyerekének születését ünnepelte.

Az ő bűnbandájába tartozott a most bíró elé állított Németh, aki a gyilkosságok idején még nem volt 20 éves, ezért nem végezték ki. Kapott egy lehetőséget arra, hogy 25 év börtön után - ahogy mondani szokták - visszakerüljön a társadalomba. Szabadulása után több interjút is adott. Ezekből derült ki, hogy már a rácsok mögött volt, amikor meghallotta, hogy Soósék halálos ítéletét végrehajtották. A Bors felidézte, mit mondott ekkor: sosem érzett magányosság lett rajta úrrá. A börtönben megtanult orgonán játszani, de amikor szabadult, nem ült a hangszer mögé. Családot alapított, de mint kiderült, nem képes a párkapcsolatra, a nővel összeveszett az alkalmi munkákból élő férfi és hajléktalan lett. Most pedig újra visszakerülhet oda, ahol negyed évszázadot eltöltött, vagyis a börtönbe, talán örökre.