Vágólapra másolva!
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a terveiről, a magyar agrárium jövőjéről.
Vágólapra másolva!

A szakember elmondta, a MAGOSZ jelöltjeként újból el kíván indulni a kamarai elnökségért, mert, mint hozzátette, számos feladat vár még rá. Megjegyezte, a Kamara egy köztestület, aminek az a feladata, hogy a gazdatársadalomtól beérkezett javaslatokat összegezze, azokból szakmai koncepciókat készítsen, és ezeket tegye le a kormány asztalára.

Az elmúlt ciklusban ezt a munkát a NAK jól végezte, komoly szakmai sikereket ért el, de az is igaz, hogy komoly hiányosságok is vannak, például a vízgazdálkodás terén. Ezért is volt jelentős az a tervezet, amit nemrégiben adtak át a miniszterelnöknek. Ha ez megvalósul, akkor az országban jelentősen lehet növelni az öntözéses területek mértékét, ami jelenleg messze elmarad az európai átlagtól, hiszen itthon csupán a földterületek két százalékát öntözik. A most benyújtott koncepció ezen gyökeres változtatásokat tud elérni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.