Vágólapra másolva!
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy 30 éves, balatonalmádi férfival és 52 éves, budapesti vevőjével szemben.  2020-ban heroinnal üzleteltek, majd a kábítószer a budapesti vevőn keresztül további értékesítőkhöz került. Az ügynek vádlottja még a 30 éves férfi testvére, aki a bátyjával közösen használt lakásukban kábítószert tartott és termesztette is.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az eladó és a vevő 2020 tavaszán került kapcsolatba egymással. A balatonalmádi férfi

előbb pár grammos, majd 50-100 grammos mennyiségekben, mintegy tizenötször, összesen közel 800 gramm heroint adott el a kábítószer-kereskedelem miatt korábban már büntetett budapesti társának.

A budapesti férfi a fővárosban fogyasztói kört épített ki magának. Volt élettársa és annak új barátja segítsett eljutatta hozzájuk a drogot.

A 44 éves nő és a 39 éves férfi Budapesten grammonként 23 000-30 000 forintért árulták a heroint.

A rendőrség 2020. november 10-én Balatonalmádiban, 100 gramm heroin átadása közben fogta el a 30 éves férfit és budapesti vevőjét, és ugyanezen a napon a férfi, testvérével közösen használt balatonalmádi lakását is átkutatta.

A fiatalabb fivér a bátyjához hasonlóan maga is kábítószerből élt.

Az otthonukban hallucinogén gombát, meg marihuánát termesztett és más, eladásra szánt kábítószert is tartott.

Az ügyészség a vádiratában a jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés, míg a budapesti értékesítést végző párral és a kábítószert termesztő fivérrel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság valamennyiüket tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Emellett vagyonelkobzást is indítványoztak a kábítószer kereskedelméből származó, és a heroinnal kereskedő balatonalmádi férfitól lefoglalt, több mint 16,5 millió forint, valamint 540 euró, valamint a társaitól lefoglalt, összesen mintegy 640 000 forint vonatkozásában.