Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség azzal az 55 éves nővel szemben, aki csalással akart több milliós biztosítási összeghez jutni úgy, hogy megpróbált megvesztegetni egy főorvost.
Vágólapra másolva!

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő nő az édesapja kezelése miatt került kapcsolatba az egri kórházzal. Az idős férfinek - aki 2020 tavaszán természetes halállal halt meg - volt egy évekkel korábban kötött biztosítása, melyben az állt, hogy ha

balesetben hal meg, a lánya 20 millió forintot kap.

A nő elhatározta, hogy megszerzi ezt a pénzt. Pár nappal a halála után felhívta az apját ápoló kórházi osztály vezetőjét. A főorvos korrekten tájékoztatta arról, hogy a beteg halálában "baleseti tényezők nem játszottak szerepet", ahogy azt a kezelése összes dokumentuma és a halottvizsgálati bizonyítványa is igazolja. A nő először megpróbált vitatkozni a doktornővel, és meggyőzni őt arról, hogy rosszul látja az apja halálának okát, de amikor megértette, hogy nem fogja tudni megváltoztatni az álláspontját, stratégiát váltott.

Elmondta neki, hogy 20 millió forint a tét és felajánlotta, hogy kétmilliót adna neki az orvosi iratok meghamisításáért.

Mindezt telefonon. Ezt a főorvos határozottan visszautasította, de így sem tudta távol tartani magától az asszonyt, aki hamarosan személyesen is megjelent az irodájában.

Akkor már

4 millió forintot ígért neki, de ezt is visszautasította a doktornő,

akkor ekkor már hívta a rendőrséget.

A Heves Megyei Főügyészség a nőt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetéssel és közokirat-hamisítás előkészületével vádolja. A főügyészség a vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványzozta a nővel szemben, aki mindent tagad. A ügyben első fokon az Egri Törvényszék hoznak majd ítéletet.