Vágólapra másolva!
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság 3 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy évvel ezelőtt késsel próbált kirabolni egy autójában várakozó taxist.
Vágólapra másolva!

Egy évvel ezelőtt, 2021. március 30-án délután a zuglói Egressy úton egy maszkot, szemüveget és kapucnit viselő, részeg férfi lépett oda egy taxishoz, aki az autójában várakozott. Bekönyökölt a sofőr oldalánál lehúzott ablakon.

Az akkor még csukott kését jól láthatóan felemelte és felszólította a taxist, hogy adja át neki a telefonját és a pénzét.

A taxis azt mondta, nincs nála pénz, amit a támadó nem hitt el. Fenyegetésként kipattintotta a kését és kiszemelt áldozata felé fordította. Ennek hatására a taxis azt mondta, hogy a pénz a csomagtartóban van. Megpróbált kiszállni, de a férfi nem engedte, visszanyomta a taxi ajtaját a lábával.

Aztán a taxis megpróbálta felhúzni az ablakot, amit a támadó azzal akadályozott meg, hogy benyúlt az utastérbe a késsel a kezében.

A kiszemelt áldozatnak végül sikerült leadnia a vészjelzést, mire a diszpécser minden környéken tartózkodó kollégáját a helyszínre vezényelte. Amikor a támadó ezt meghallotta, megijedt, és elmenekült.

Futás közben levette a maszkot, a szemüveget és a kapucnis felsőt, hogy ne tudják azonosítani.

Mégis elfogták és kérdőre vonták a nyomozók

a felfegyverkezve elkövetett rablási kísérlet miatt,

amivel a kerületi ügyészség is megvádolta.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit bűnösnek találta, amiért 3 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a védő enyhítésért fellebbezett.