Hatalmasat bukott a választáson Bősz Anett, most Karácsony mellé ülteti Gyurcsány

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Bősz Anett
Budapest, 2020. november 19. Bősz Anett, a DK képviselője felszólal a külképviseletekről és a tartós külszolgálatról szóló törvény módosításának általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 19-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Elbukott a választáson, nem jutott be a parlamentbe Bősz Anett, aki az egykori liberális pártot bomlasztotta szét Gyurcsány kedvért, így került a parlamentbe is (előbb a Párbeszéd frakciójába, aztán egyenesen a DK-ba). Gyurcsány úgy tűnik továbbra is hálás neki, most főpolgármester-helyettes lesz, Gy. Németh Erzsébet helyett fog felügyelni Karácsony Gergelyre (Gy. Németh eddigi érdemeiért listás helyet kapott a parlamentben). 
Vágólapra másolva!

Gy. Németh Erzsébet, a DK eddigi fővárosi képviselője, fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-helyettese április 3-án országgyűlési listán mandátumot szerzett a választáson, emiatt ott hagyja a budapesti Városházát. Ő az a politikus, aki még soha semmilyen formában nem nyert választást, mégis töretlen a karrierje a baloldalon.

Bősz Anett, a DK politikusa itt még a parlamentben - nem marad jól fizető állás nélkül a választási veresége után sem Forrás: MTI/Kovács Tamás

Méltó utódja lehet Bősz Anett, akinek eddigi legnagyobb "sikere", hogy az 1 százalékos Liberális Pártot teljesen eltüntette - nyerni ő sem tudott semmit. 2018-ban listán jutott be a Parlamentbe. A legutóbbi választáson Pest megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében veszített a Fidesz-KDNP jelöltjével, Aradszki Andrással szemben nagyon simán.

Vagyis hiába bukott ki az Országgyűlésből a választáson a politikus, újabb pozíciót kap a Gyurcsány-párt jóvoltából.

A DK listás fővárosi képviselője egyébként Élő Norbert, a DK fővárosi frakciójának a vezetője pedig Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz Gy. Németh Erzsébet helyett.