Nem úszta meg a börtönt a két fiatal, akik egy nap alatt három nőre támadtak gáz-riasztópisztollyal Budapesten

Vágólapra másolva!
Több évre börtönbe került az a két fiatal, akik gáz-riasztópisztollyal támadtak több nőre Budapest belvárosában, majd megpróbáéták őket kirabolni. Elsőfokon októberben felfüggesztett büntetést kaptak, ez súlyosbították most. 
Vágólapra másolva!

A kamasz 2019 novemberében

szerzett egy gáz-riasztó fegyvert. Társa, aki támogatta az ötletét, két kést vett magához.

A két fiatal 2019. november 27-én kora reggel három nőt támadtak meg. Egyikük feketére, másikuk pirosra festette az arcát, mielőtt a VI. kerületben

követni kezdett egy nőt, majd leszólították, és követelték, hogy adja át nekik az értékeit. Az akkor 18 éves támadó elővette a riasztó fegyvert, melyet nekiszegezett a nőnek és közölte vele, hogy ha nem marad csendben, lelövi.

A nő erre ijedtében átnyújtotta a táskáját, amiben a fiatal támadó kutatni kezdett. A nő telefonját és pénzét nem találta meg a táskában, viszont talált egy bontott doboz cigarettát, amit magához vett, és társával együtt elmenekültek.

Negyedóra múlva egy másik nőt is megtámadtak az utcán. Őt is megfenyegették a fegyverrel, melynek során

a 18 éves fiatal a tárat is kivette, és megmutatta áldozatának a benne lévő golyókat. A nő ijedtében sírni kezdett,

és segítséget kért egy járókelőtől, aki azonban meg sem állt. Végül a nő elővette a pénztárcáját, amire a fiatal megragadott, de a nő nem engedte el és kiabálni kezdett. Ezután a két támadó elmenekült.

Háromnegyed óra múlva ismét követni kezdtek egy járdán sétáló nőt,

akit leszólítottak, hogy adja át a pénztárcáját. Amikor az idegen azt mondta, hogy nincs nála pénztárca, csak bankkártyája és pár száz forintja,

a 18 éves fiú elővette a riasztó fegyvert. A fenyegetés hatására a nő átadott nekik egy mobiltelefont,

a pénztárcájában pedig megtalálták a bankkártyáját, amiről pénzt akartak levetetni a nővel. Addigra azonban már a rendőrök lecsaptak rájuk.

Forrás: Rab Ferenc Dr.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2021 októberében elsőfokú ítéletet hirdetett, melyben

a fiatalt 2 év, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönre, társát pedig 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte. A kerületi ügyészség a végrehajtandó börtön kiszabása érdekében fellebbezett, amely eredményes volt.

A törvényszék jogerősen 2 év 8 hónap fiatalkorúak börtönében töltendő büntetésre ítlélte a fiatalt, míg társa 4 év börtönbüntetést kapott.