A kamera előtt tett el egy játékkonzolt egy bolti szarka - videó

több mindent, játékkonzolt is lopott egy férfi 2020 decemberében, akár 4 és fél évig börtönben maradhat
a biztonsági kamera közelről vette, hogyan dolgozik a tolvaj
Vágólapra másolva!
A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a most 23 éves férfi 2020 októberében beütötte egy győri vegyesbolt ablakát és csokoládét lopott, decemberben pedig játékot akart.
Vágólapra másolva!

Decemberben pedig egy győri műszaki áruházból lopott el egy játékkonzolt, egy hozzá tartozó kontrollert és két játékot. Letépte róluk a csomagolást és a ruhája alá dugta.

Hiába próbált elmenekülni, lebukott és a több mint 200.000 forint értékű árut visszavették tőle.

Még ugyan ezen a napon, az éjszakai órákban feltört egy utcán parkoló autót. Kutatott benne, letépte a gyújtáskapcsoló burkolatát és megbontotta a gyújtáskapcsoló vezetékeit. Az egyiket el is szakította. Ezúttal nem vitt el semmit, de a rongálással 45 ezer forint kárt okozott.

A vezetéken lévő DNS minta alapján sikerült azonosítani.

Három nap múlva egy másik győri áruházból próbált élelmiszert loptni, de ott is rajtakapták.

Pár óra múlva egy műszaki áruházban ismét játékkonzolt próbált a ruhája alá rejteni,

de itt is feltartóztatták. Mikor felszólították, hogy adja vissza az árut, a férfi elejtette, így az használhatatlanná vált.

Ezzel 150 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség a férfit több rendbeli minősített lopással vádolja. Ha bűnösnek találják, akár négy és fél év börtönre is ítélhetik. Az ügyészség indítványozta, hogy a meglopott emberek és cégek polgári jogi igényének adjon helyt a bíróság, a férfi pedig fizesse meg az eljárás során felmerült 190 ezer forint bűnügyi költséget. Az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fog dönteni.