Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Prostitúcióra kényszerítettek egy fiatal nőt Budapesten

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Szexuális cselekmény végzése érdekében, áldozatuk kiszolgáltatott helyzetét kihasználva erőszakkal elkövetett emberkereskedelemmel és kényszermunkával vádolnak egy párt a Fővárosi Főügyészségen, mert egy vidéki nőt szexmunkára kényszerítettek a fővárosban. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2020 áprilisában egy akkor 18 éves nő vidékről Budapestre utazott, ahol pár napot egy munkásszállón töltött. Itt találkozott egy 28 éves nővel, aki felismerte új ismerőse kiszolgáltatott helyzetét. Mivel tudta, hogy nincs hol laknia és munkát sem talált még, felajánlotta neki, hogy lakjon egy józsefvárosi lakásban, amit egyébként ő maga is szívességből használt. Azt is megígérte neki, hogy segít neki pénzt keresni.

A lány elfogadta a felajánlást és 2020 májusában a VIII. kerületi lakásba költözött, amelyben a pár mellett még a lakás idős tulajdonosa és annak ápolója is lakott.

A 28 éves nő már a beköltözése utáni másnapon elkísérte a nőt a Nyugati pályaudvar aluljárójába,

hogy ügyfeleket szerezzen prostituáltként.

Ezután mintegy 2 hónapon keresztül rendszeresen, szinte minden nap szexmunkát kellett végeznie. Ez idő alatt a 28 éves nő folyamatosan felügyelete, ellenőrizte a 18 évest, szervezte a vendégeit, meghatározta a szexuális szolgáltatás ellenértékét, amit el is vett tőle.

Volt olyan eset, hogy a 28 éves nő a VIII. kerületi lakásban arcon ütötte és veréssel fenyegette meg a nőt sérelmezve, hogy nem dolgozik rendesen.

Élettársa, egy 33 éves férfi mindvégig támogatta a striciként élő nőt. Amikor áldozatuk dolgozott, folyamatosan tartotta vele a kapcsolatot telefonon, és arra bíztatta élettársát, hogy nyugodtan bántsa, ha nem akar "dolgozni". A pár ekkor már a nőtől elvett pénzből élt

A 18 éves nő félt pártól, akik elvették aszemélyi okmányait, kidobták a ruháját és pénzt sem adtak neki. Akarata ellenére folytatnia kellett a prostitúciós tevékenységet.

2020. július 17-én reggel a pár felelősségre vonta az áldozatát amiatt, mert szerintük semmit sem csinál jól. Szidták, majd a 33 éves férfi többször megütötte a nő, egyszer ököllel is a fején.

Aztán élettársa kivitte a nőt a Nyugati pályaudvar aluljárójába, hogy újra munkára kényszerítve.

Végül az áldozat segítséget kért egy férfitől. Elmondta neki, hogy nem a saját akaratából van vele, hanem kényszerítik őt erre és bántják is, ha ellenáll. A férfi hívta fel a rendőröket.

A Fővárosi Főügyészség az élettársakat szexuális cselekmény végzése érdekében, a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, erőszakkal elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével vádolja és velük szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről