Sorompónak hajtott, és egy vasutas sérülését okozta egy figyelmetlen sofőr Pásztón

Vágólapra másolva!
Pénzbüntetést kaphat, emellett egy ideig nem vezethet az a 20 éves férfi, aki tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba, gondatlanságával pedig egy sérülést okozta.
Vágólapra másolva!

A férfi január 21-én, 8 órakor, Salgótarján felől érkezett a Pásztó lakott területén lévővasúti átjáróhoz. A felkelő nap fénye azonban elvakította, így nem vette észre, hogy a sorompó le volt zárva. Annak ellenére, hogy nem látott előre, továbbhajtott, így

nekiütközött a sorompónak, a rúd felcsapódott, az autó a vasúti szelvénybe hajtott, az ijedt férfi férfi pedig szándékosan nekihajtott a túloldali csapórúdnak, így jutott ki a sínekről.

Az ütközés során

a sorompót működtető berendezés lánca elszakadt, így a kézi hajtókar a szolgálatban lévő vasutas felsőtestét megütötte, aki zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A csapórúd a baleset után nem működött, ezért a Salgótarján felől érkező vonatot a MÁV munkatársai irányították az állomásra. A helyszínelés miatt a közlekedés közel két és fél órán keresztül csökkent biztonsági szint mellett zajlott.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség

pénzbüntetést és a vezetéstől eltiltást, valamint a MÁV-nak okozott 65.815 forintos kár megfizettetését javasolta.