Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megkéseltek három férfit Kecskeméten, vádat emeltek a tettes ellen

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 nyarán, két hét leforgása alatt Kecskemét belvárosában három férfit is megkéselt.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 nyarán, két hét leforgása alatt Kecskemét belvárosában három férfit is megkéselt.
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmény miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron két hét alatt Kecskemét belvárosában két férfit is megkéselt és egyik áldozata édesapjára is rátámadt.
Vágólapra másolva!

2021. július 17-én este Kecskeméten egy férfi a Petőfi Sándor utcában sétált, amikor leszólította egy másik. Vitatkozni kezdtek, aztán az ismeretlen megkérdezte, miért nézi őt a férfi olyan feltűnően. Majd egy átjáróhoz hívta, hogy tisztázzák a nézeteltérést.

Zsebkéssel támadta meg a férfit

A férfi elindult az átjáró felé, az ismeretlen pedig követte. Ahogy odaértek, a férfi hirtelen visszafordult és a zsebkésével egy vízszintes kaszáló mozdulatot tett áldozata mellkasa felé.

A másik férfi hátralépett, behúzta a hasát és a mellkasát, ezért a kés csak a felsőruházatát vágta át és megkarcolta a testét.

A férfi ismét áldozata felé csapott a késsel, ami ezúttal a jobb karját is eltalálta, bár csak felületesen. A támadó elmenekült. Áldozata 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de életveszélyesen is megsérülhetett volna.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 nyarán, két hét leforgása alatt Kecskemét belvárosában három férfit is megkéselt. Forrás: Police.hu

Két újabb áldozat

Augusztus 1-én a támadó megint a Petőfi Sándor utcában sétált, amikor találkozott az egyik ismerősével. A férfi neheztelt rá, mert úgy érezte, hogy flegmán, nagyképűen viselkedik vele.

Őt is az átjáróhoz hívta és közölte vele, hogy „vegyen vissza az arcából", amire a másik férfi csak annyit mondott, hogy nem megy oda, mert nem ér rá.

A férfi ököllel arcon vágta, majd előkapta a zsebkését. Ekkor ért oda hozzájuk az áldozat édesapja, aki megpróbálta a fiát és támadóját ellökni egymástól.

Mielőtt ez sikerült volna, a férfi hasba szúrta az apát.

Az idős férfi, fia védelmében, hanyatt lökte a támadót. Az áldozat megpróbálta elvenni tőle a kést, de megbotlott és a férfi mellé esett.

A férfi a késsel nyakon és vállon szúrta az ismerősét.

Az áldozat apja megpróbálta kicsavarni a férfi ezéből a kést. Összeverekedtek. A kés megvágta az apa ujját. A támadó elszaladt. A fiatalabb áldozat a nyakán, vállán és a hasán sérült meg. A mély nyaksérülés közvetlenül életveszélyes volt, de a hasat érő szúrásnak is lehetett volna életveszélyes következménye.

Az apjának a hüvelykujját érte a kés hegye, ő könnyebb sérüléssel megúszta, de akár maradandó idegsérülése is kialakulhatott volna.

Augusztus 1-én fogták el a férfit, akit le is tartóztattak. Most egy másik ügyben jogerősen kiszabott börtönbüntetését tölti. A büntetett előéletű, többszörös visszaeső vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel, ugyanezen bűncselekmény kísérletével, valamint maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés kísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A férfi sorsáról a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről