Alapjogokért Központ: A politikai korrektségnek nevezett ideológiák vadhajtásairól készült gyűjtemény

Alapjogokért Központ Genderőrület Alapjogokért Központ új könyvének bemutatója
Kovács István
Alapjogokért Központ új könyvének bemutatója
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ gondozásában nemrég megjelent Bolond lyukból - A polkorrekt őrület szemléje című könyv a politikai korrektségnek nevezett ideológiák vadhajtásairól szóló gyűjtemény - jelentette ki a központ stratégiai igazgatója a kötet keddi budapesti bemutatóján.
Vágólapra másolva!

Kovács István hangsúlyozta: a könyvben a legnagyobb nyugat-európai és Egyesült Államokbeli lapok híreiből válogattak. A könyv minden korosztálynak érthetően, képregényes, popkulturális formában dolgozza fel az egyébként komoly témát - tette hozzá.

A központ stratégiai igazgatója kiemelte: a politikai korrektséggel és a gender elmélettel nemcsak a most bemutatott, viccesebb, szarkasztikusabb kötetben foglalkoznak, hanem tudományos és jogi megközelítéssel is tanulmányozzák azt, illetve komolyabb kiadványokat is megjelentetnek a témában.
Kovács István

a könyvbemutatón kitért a gyermekvédelmi népszavazásra, amelyen a négy kérdésben átlagosan 3,6-3,7 millió közt volt a nem válaszok száma.

Jelezte: ez nagyobb arányú véleménynyilvánítás, mint az EU- vagy a NATO-csatlakozásról szóló népszavazáson volt. Ebből adódóan a népszavazás nem arra ad felhatalmazást az újonnan megalakuló Országgyűlésnek, hogy visszavonja a gyermekvédelmi törvényt, hanem arra, hogy még inkább megvédjék a gyermekeket a "káros ideológiáktól" - jelentette ki.

A képen a kötet borítója Forrás: Origo

Párkányi Eszter elemző elmondta: a Bolond lyukból című szemléjükben 2018 óta gyűjtik a témába vágó híreket. A könyvben fejezetekbe rendezve, azok pontos forrását megjelölve válogattak, közülük, például a "gyermekagymosásról", vagy arról, hogy ki és hogyan nevezi "genderkreatívan" a gyermekét. Vannak olyan hírek, amelyek a radikális feminizmusról szólnak, de a "zöld dzsihadizmusról", a "klímahisztériáról" is gyűjtöttek - jegyezte meg.

Az elemző rámutatott: a viccesebb tartalmak mellett olyan komolyabb témákkal is foglalkoznak, mint a nyílt keresztényüldözés. Párkányi Eszter azt mondta: Magyarországon is megjelenik a "szellemi keresztényüldözésnek" az a fajtája, amely nyugaton sokkal radikálisabban van jelen a hívők mindennapjaiban.

Cikkünk kiemelt képén Kovács István, a központ stratégiai igazgatója.