Előbb vevő, majd drogfutár lett egy kamasz Kecelen

Vágólapra másolva!
Kezdetben vevője, majd alkalmi futára lett egy díler családnak egy tizenéves fiú Kecelen, aki a szállításért cserébe dizájnerdrogokat kapott. A kecskeméti ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt felfüggesztett fiatalkorúak börtönét javasolta vele szemben.
Vágólapra másolva!

A fiú az elkövetés idején mindössze 14-15 éves volt.

2019 nyarától 2020 szeptemberéig egy drogdíler családtól vett szintetikus drogokat, majd elvállalta, hogy alkalmi futárként besegít nekik a drogok megszerzésében.

A „kristály", „crack" és „bika" fantázianevű drogok értékesítése során a családtagok és a kamaszfiú megosztották egymás között a feladatokat.

Forrás: Ügyészség

Az új pszichoaktív anyagokat az apa szerezte be, majd a fehér port felnőtt fiai segítségével alufóliába csomagolta és a vevőknek adagonként 1.000 forintért árulta.

A kimért drogot a család házánál, személyesen, illetve telefonon, sms-ben vagy interneten keresztül lehetett megrendelni a férfi élettársánál.

Új bűntársuk, a fiatal fiú a csomagokat szállította ki a vevőknek, és átvette tőlük a pénzt, amit eljuttatott a családnak. Cserébe dizájner drogot kapott saját használatra.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség a kamaszt kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja és

felfüggesztett fiatalkorúak börtönét javasolta azzal, hogy ez idő alatt pártfogó felügyeletét rendeljék el.

Az ügyben a kiskőrösi bíróság fog dönteni.