Ifj. Lomnici Zoltán a Békemenetről: Mindenki hozzon magával magyar zászlót és akadályozzuk meg a baloldal provokációját!

Békemenet, felvonulás, tömeg
Budapest, 2021. október 23. A videofelvételről készített képen a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői vonulnak a Szabadság hídon az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Hír TV
Vágólapra másolva!
Történelmi jelentőségű Békemenetet szerveznek 2022. március 15-én, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az ünneplő tömegnek a Kossuth téren. A magyar emberek összefogásának eredményeként létrejött Békemenettel több dolgot is üzenhetünk az agresszív, hangos kisebbségnek. "Jelen helyzetben különösen fontos, hogy nemet mondunk a baloldal háborús uszító kampányára és igent mondunk a magyarság érdekeit szem előtt tartó stratégiai nyugalom politikájára, ezen belül is a felelős energiaipari döntésekre" - mondta az Origo kérdésére ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.
Vágólapra másolva!

A magyar emberek összefogásának eredményeként megszervezett Békemenetek fontos szerepet töltöttek be hazánk elmúlt évtizedében - mondta ifj Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője az Origo kérdésére.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője Forrás: Századvég

- emlékeztetett.

Lomnici felidézte, hogy a „közösség része lenni" és a „magyarnak lenni" katartikus érzéséről szól a rendezvény.

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői vonulnak a Gellért téren és a Szabadság hídon az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ifj. Lomnici véleménye szerint a Békemenet a cselekvő sokaság és a cselekvésre hivatott, valóban bátor, őszinte módon cselekvő kormányzati politika szimbolikus és szellemi egybekapcsolódása.

- hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán.

2021. október 23-án több száz ezren részt vettek a legutolsó Békemeneten Fotó: Csudai Sándor - Origo

- emlékeztetett az alkotmányjogász. Ezt a felvonulások szervezői sohasem tagadták, ugyanakkor alapvetően a pártok világán kívülállóként és civil, polgári támogatóként állnak ott a kormány politikája mögött - tette hozzá ifj. Lomnici.

A Békemenetek szervezői és támogatói azok a magyarországi és határon túli civil közösségek, amelyek visszaigazolták aktív együttműködésüket, és a nemzeti, társadalmi, gazdasági kérdések megoldásában történő részvételüket:

A Békemenet szilárd, egyértelmű üzenete, hogy a magyar nemzet nem kér többé a posztkommunista, radikális baloldalból és a vele választási összefogásban együttműködő, szélsőjobboldali Jobbikból

- összegezte a Békemenet egyöntetű üzenetét Lomnici.

Békés, nemzeti többséget akarunk - ezt is megmutathatjuk az agresszív, hangos kisebbségnek Fotó: Polyák Attila - Origo

- hívta fel a figyelmet a Századvég jogi szakértője.

Jelen helyzetben különösen fontos, hogy nemet mondunk a baloldal háborús uszító kampányára és igent mondunk a magyarság érdekeit szem előtt tartó stratégiai nyugalom politikájára, ezen belül is a felelős energiaipari döntésekre - tette hozzá.

- zárta mondandóját ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője, aki hozzátette: mindenki hozzon magával magyar zászlót, és szálljon szembe a várható baloldali provokációkkal.