Orbán Viktor: Magyarország nem szállít fegyvereket - videó

BORDÁS Gábor; BENKŐ Tibor; VARGA Mihály; PINTÉR Sándor; RUSZIN-SZENDI Romulusz; ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. március 7. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2022. március 7-én. Orbán Viktor mellett Pintér Sándor belügyminiszter (b3), Varga Mihály pénzügyminiszter (b2), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b5), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b6), Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b7) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b9). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, Orbán Viktor miniszterelnök részt vett a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén hétfő reggel.
Vágólapra másolva!

Magyarországnak arra kell felkészülnie, hogy a menekültek száma nőni fog, egyre több embert kell majd ellátni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, megerősítve, hogy

Magyarország területéről nem lehet fegyvert szállítani Ukrajnába.

A kormányfő a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését követően, a közösségi oldalára feltöltött videónyilatkozatban azt mondta: ez a háború 12. napja, értékelték a helyzetet.
Közölte: megjelent az a rendelet, amely "világossá teszi, hogy Magyarország területéről fegyvert nem lehet Ukrajna területére szállítani".

Orbán Viktor szerint figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb kerülnek a magyar határhoz. Ez azt jelenti, hogy a menekültek száma nőni fog - tette hozzá.
"Nekünk arra kell felkészülni, hogy egyre több embert kell ellátnunk" - jelezte, hozzátéve, hogy meghozták azokat a döntéseket, amelyek garantálják a hatóságok és a civil szervezetek közötti együttműködés olajozottságát.

Beszámolt arról is, hogy számba vették a heti diplomáciai lépéseket, ugyanis - mint fogalmazott - erőfeszítéseket fognak tenni ismét "a béke helyreállítása érdekében".

Közölte: ezért a visegrádi országok (V4-ek- Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) miniszterelnökei kedden Londonban, majd az Európai Unió összes miniszterelnöke csütörtök-pénteken Párizsban tárgyal.

- mondta Orbán Viktor.