Elmegyógyintézetben marad a süttői kettős gyilkos

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy süttői férfi együtt élt a testvérével és a sógorával, akiket brutálisan meggyilkolt, majd a holttesteket felgyújtotta a házzal együtt. Az elmeorvosszakértő véleménye szerint nem büntethető, ezért a bíróság elrendelte a kényszergyógykezelését, amit most meghosszabbítottak.
Vágólapra másolva!

A férfi egy süttői családi házban, 2020 május 16-án hajnalban

36 szúrással és vágással meggyilkolta a sógorát, a nővérével pedig 19 szúrással végzett.

Mindketten a helyszínen haltak bele a sérüléseikbe. Ezek után a férfi lelocsolta a holttesteket benzinnel, majd rongyokkal takarta le őket.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A házban is benzint locsolt szét, majd felgyújtotta.

A tűzben másodfokú égési sérülései lettek az arcán, a lábán és a kezén.

A rendőrök több ember ellen elkövetett gyilkosság miatt hallgatták ki a férfit, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Később, az igazságügyi elmeorvosszakértő megállapította, hogy a férfinak kóros elmeállállapotú, ami miatt nem büntethető.

Nem volt tisztában a tette következményeivel. Ezért a bíróság most megszüntette a, és elrendelte a kényszergyógykezelését 6 hónapra.

A főügyészség korábban azt javasolta, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a kényszergyógykezelését, mert fennáll annak a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követne el. Ezzel egyetértve a bíróság 6 hónappal, szeptember 23-ig meghosszabbította a kényszergyógykezelését.