Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem tudják megakadályozni, hogy Márki-Zay szamárságokat mondjon

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian Prime Minister and candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay arrives for a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter kommunikációját a kezdetektől a következetlenség és az önellentmondás jellemzi, gyakran tűnik úgy a hallgatósága számára, hogy összevissza beszél. Mráz Ágoston Sámuel politikai elemzőt, a Nézőpont Intézet igazgatóját kérdeztük ennek veszélyességéről és arról, hogy mi állhat a háttérben.
Vágólapra másolva!

Hol csak sokadjára sikerül eltalálnia saját évértékelőjének időpontját, hol vádaskodik, aztán kijelenti, hogy tulajdonképpen nem rendelkezik konkrét információkkal, hol a saját szakértőjét hazudtolja meg, csak hogy saját tájékozatlanságát leplezze – Márki-Zay Péter lassan már minden napra tartogat olyan megnyilvánulást, amiről a hallgatóságnak az a benyomása támad:

a baloldal jelöltje összevissza beszél.

Mostanra azonban jó néhány igazán fajsúlyos és a magyarság számára létfontosságú kérdésben is zavaros kommunikációba kezdett.

Mráz Ágoston Sámuel elemzőt, a Nézőpont Intézet igazgatóját kérdeztük az aggasztónak tűnő jelenségről. Az is érdekelt bennünket, milyen veszélyt hordoz ez a fajta kommunikáció egy olyan személy esetében, aki felelős döntéshozói pozícióba szeretne kerülni.

– mondta el megkeresésünkre Mráz Ágoston Sámuel. Rámutatott: a hibalehetőségek száma lehet, hogy ezáltal csökkent, de még így sem sikerül munkatársainak kivédeniük Márki-Zay Péter aggasztó megnyilvánulásait.

Az a fajta kommunikáció, ami a baloldal miniszterelnök-jelöltjét jellemzi – folytatta az elemző – egyrészt nem túl szerencsés egy ellenzéki politikus számára, hiszen „kiváló lehetőséget kínál a kormánypárt számára, hogy megkérdőjelezze az alkalmasságát a miniszterelnök-jelölti posztra”.

Másrészt, és ez a fontosabb aspektus – hívta fel a figyelmet Mráz Ágoston Sámuel –,

a Márki-Zay-féle bizonytalan, önellentmondásos kommunikáció egy felelős – például kormányfői – hivatalt betöltve különösen veszélyessé válik.

„A szomszédunkban háború dúl, márpedig egy háború kapcsán a politikusok által kimondott szavak jelentősége, súlya és következménye sokkal nagyobb, mint békeidőben.

Háború idején egy rossz mondat, egy félreérthető kijelentés, egy fegyverszállításra vagy katonai részvételre való utalás, aztán annak visszavonása nagyon kártékony lehet, veszélyezteti Magyarország stratégiai pozícióját, függetlenségének védelmét is

– hívta fel a figyelmet az elemző.

Márki-Zay Péter és annak szakértői-politikusi csapata nem képes megszabadulni attól a perspektívától, hogy „ők nem Magyarország érdeke, hanem a külföldi elvárások szerint politizálnak” – fűzte hozzá Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint ettől könnyen az a benyomása támad az embernek, hogy

bármit is ígér Márki-Zay Péter, „azt egy egyszerű őszödi beszéd típusú fordulattal a választások után felülírná”.

Azaz nem felelős, a magyar érdekeknek megfelelő döntéseket hozna, hanem a magyar érdekkel szemben cselekedne.

A baloldali politikus zavaros és felelőtlen kommunikációjának hátterében is ugyanez állhat: sem ő, sem tanácsadói nem Magyarország érdeke mentén gondolkodnak, hanem a nyugati elvárásokat próbálják teljesíteni.

– szögezte le Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Intézet igazgatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről