Félholtra vertek, majd kiraboltak egy férfit Budapest belvárosában

Vágólapra másolva!
A két férfi egy VII. kerületi lépcsőházban verte össze ismerősét azért, hogy a telefonjait megszerezzék. A bántalmazott férfi életveszélyesen megsérült, támadói gyilkossági kísérlet miatt felelhetnek.
Vágólapra másolva!

A 26 éves férfi és 38 éves társa 2021. május 31-ről másnapra virradóan a VII. kerület, Astoria közelében tartózkodtak, és kéregettek a buszmegállóban várakozóktól. 2 óra körül a férfiak odamentek egy ismerősükhöz, akibe a 26 éves férfi először belekötött, többször nekiment, majd beszélgettek.

Pár perc után az ismerős bement egy VII. kerületi kisboltba, ahová a 26 éves férfi követte. A boltban az ismerősük némi aprópénzt, és egy maszkot adott a férfinak, hogy tudjon venni egy üveg bort. Az üzletből kilépve a férfiak a három férfi egy társasházhoz mentek. A lépcsőház hátsó részén, a szemetestároló folyosón

a két férfi követelni kezdte ismerőse telefonjait, majd ököllel ütni-verni kezdték, mire az ismerősük a földre esett, és elvesztette az eszméletét.

Amikor a támadók azt gondolták, hogy erősen vérző áldozuk meghalt,

elvették a telefonjait, majd elmenekültek a helyszínről.

Reggel az egyik lakó talált rá az eszméletlen férfira, majd értesítette a mentőket és a rendőröket. A férfi a bántalmazás során életveszélyes fejsérüléseket szenvedett,

csak annak köszönheti az életét, hogy a lakó segítséget hívott, és időben orvoshoz került.

A férfiak az elrabolt telefont egy üzletben eladták, később azonban a rendőrök lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosnak.

Az ügyészség a két támadóval szemben

gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat, és szemben fegyházbüntetés kiszabását javasolta

azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók. A 26 éves férfi letartóztatásban van, társa más ügyben börtönbüntetését tölti.