Kövesse élőben a Hír TV közvetítését, a Békemenet kezdetétől, az állami ünnepséggel és Orbán Viktor beszédével, megszakítás nélkül!

békemenet, március 15, 2022
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a Kossuth téren mond ünnepi beszédet március 15-én. Nézze a Hír TV élő közvetítését!
Vágólapra másolva!
A Békemenet indulására várók 2022. március 15-én Fotó: Koncz Márton - Origo

A hosszú hétvége miatt már március 12-én elkezdődtek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapjára tervezett programok. Március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a központi ünnepség programjához. Délután pedig a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

A Múzeumkertben, a budai várban és a Várkert Bazárban már szombattól családi programok, koncertek és gasztrovásár várták az érdeklődőket.

A nemzeti ünnepek esetében már megszokott módon van zászlófelvonás, és a Kossuth-díjakat, illetve a Széchenyi-díjakat is az ünnepi programsorozat részeként adják át. Idén - a tavalyi október 23-ához hasonlóan - a szervezők kérésére

MÁRCIUS 15-ÉN IS CSATLAKOZIK MAJD A BÉKEMENET A KÖZPONTI ÜNNEPSÉG PROGRAMJÁHOZ.

A tervek szerint a nemzeti ünnep délutánján

A KOSSUTH TÉREN ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK MOND BESZÉDET.

Orbán Viktor: A Békemeneten találkozunk!

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára töltött fel egy videót, amelyen a március 15-i Békemeneten való részvételre buzdít. A miniszterelnök a Kossuth téren mond majd beszédet. A videóhoz azt írta:

Békemenet a békéért

Bár az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapjára tervezett programok idén már március 12-én elkezdődnek a Múzeumkertben, a budai várban és a Várkert Bazárban, a legjelesebb esemény 15-én lesz. A Békemenetet a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szervezi, és még több embert várnak, mint az utolsó demonstráción, október 23-án.

A BÉKÉS TÜNTETÉS A NEMZETI EGYSÉGÉRT ÉS A BÉKÉÉRT 12 ÓRAKOR KEZDŐDIK A KOMJÁDI USZODA ELŐTT, ONNAN FOG A TÖMEG ÁTMENNI A MARGIT HÍDON, ÁT A SZENT ISTVÁN KÖRÚTON, A BAJCSY-ZSILINSZKY ÚTON, MAJD AZ ALKOTMÁNY UTCÁN KERESZTÜL ÉRKEZIK MEG A KOSSUTH TÉRRE, AHOL ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK MOND ÜNNEPI BESZÉDET.

Csizmadia László tájékoztatása szerint a mozgássérültek részére a színpadhoz közel elkülönített helyet biztosítanak, ahol magyar paralimpikonok kifejezik, hogy a béke pártján állnak.

A legfőbb programpontok:

  • 12:00 óra: gyülekező a Komjádi uszoda előtt
  • 14:00 óra: a tömeg elindul az Elvis Presley tértől
  • 15:00 óra: a Kossuth téren ünnepi beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök

A március 15-i Békemenet útvonala

ELVIS PRESLEY TÉR – MARGIT-HÍD – SZENT ISTVÁN KÖRÚT – NYUGATI PÁLYAUDVAR – BAJCSY-ZSILINSZKY ÚT – ALKOTMÁNY UTCA – KOSSUTH TÉR

A 2022-es Békemenet útvonala Forrás: Kocsis Máté Facebook-oldala

Ifj. Lomnici Zoltán a Békemenetről: Mindenki hozzon magával magyar zászlót és akadályozzuk meg a baloldal provokációját!

Történelmi jelentőségű Békemenetet szerveznek 2022. március 15-én, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az ünneplő tömegnek a Kossuth téren. A magyar emberek összefogásának eredményeként létrejött Békemenettel több dolgot is üzenhetünk az agresszív, hangos kisebbségnek.

- mondta az Origo kérdésére ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.