Sorozatos lopásokból és rablásokból élt egy fiatal férfi Nádudvaron

illusztráció, fizetés, bér, jövedelem, pénztárca, pénz, ezer, forint
Vágólapra másolva!
Börtönbe kerülhet az a nádudvari fiatal, aki betört szüleihez, és egy helyi asszonyhoz is, majd több tízezer forint értékben lopott, ezenkívül megfenyegette saját anyját, hogy megöli, ha nem ad neki pénzt.
Vágólapra másolva!

A 19 éves, munkanélküli, hajléktalan férfi bűncselekményekből élt, június 24-28. között kétszer is lopott saját szüleitől.

Először a nádudvari házuk udvarára mászott be, ahonnan vasat lopott, néhány nappal később pedig a nyitva hagyott ablakon keresztül bement a házba és apja pénztárcájából 20.000 forintot vitt magával.

Az apának okozott, 34.000 forint körüli kárból 6.000,- Ft kár megtérült, mert a rendőrök a pénz egy részét megtalálták a férfinál, és visszaadták. Az apa kérte, hogy fiát vonják büntetőjogi felelősségre a lopás miatt.

A kép illusztráció Forrás: shutterstock

Ezután a fiatal férfi december 7-re virradóan

bemászott egy nádudvari asszony házának udvarára, majd az ólból ellopott 14 tyúkot és kakast. A több, mint 25.000 forintos nem térült meg,

ezért a nő polgári jogi igényt terjesztett elő a kár megtérítése érdekében.

Még ugyanezen a napon délután 4 körül ellátogatott szülei házához is, ahol az udvaron

megvárta, míg anyja hazatér, és számonkérte, amiért a korábbi lopás miatt feljelentették a rendőrségen. Ezután férfi pénzt követelt anyjától,

aki nem adott neki, ezért a férfi szidni kezdte majd lerántotta hátáról a táskát, amit kidobott az utcára.

Ekkor segítségére sietett egy ismerőse, aki épp a házban volt a történtek idején, az asszony pedig felvette az utcára dobott táskáját. A férfi megpróbálta elvenni tőle a táskát, amit anyja ismerőse megakadályozott.

A férfi

megragadta anyja kabátját és nekilökte a kerítésnek az asszonyt, majd azzal fenyegette, hogy megöli, ha nem ad neki ezer forintot.

A megrémült nő kérésére az ismerőse a pénzt a férfi elé dobta, aki felvette és távozott.

A hajdúszoboszlói ügyészség a letartóztatásban lévő, tettét beismerő férfival szemben rablás és lopás miatt emelt vádat, és

börtönbüntetés kiszabását javasolta, emellett azt is, hogy a férfi által meglopott asszony polgári jogi igényét bírálja el és rendeljen el vagyonelkobzást.