Kásler Miklós: 110 milliárd forintot fordíthat a kormány köznevelési intézmények fejlesztésére

VÁLYI-NAGY István; KÁSLER Miklós Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY CSELEKVÉS főigazgató gesztikulál mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ TÁRGY
Budapest, 2022. március 8. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b-j) a Dél-Pesti Centrumkórház Szent László kórházában tartott sajtótájékoztatón 2022. március 8-án. Az elmúlt években 9,3 milliárd forintból jelentős fejlesztések valósultak meg a Dél-Pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben - mondta Kásler Miklós. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Száztíz milliárd forint uniós forrást fordíthat a kormány a köznevelési intézményekben a tanulási környezet megújítására, illetve épületenergetikai korszerűsítésekre - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós közölte, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) 86 milliárd, a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Programban (KEHOP) 22,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

- mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a pályázathoz - amelyből 61 milliárdot már lekötöttek - a kormány 25 milliárd forint többletforrást biztosított.

- sorolta Kásler Miklós.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Forrás: MTI/Kovács Tamás


A KEHOP programban felhasznált források a köznevelési épületek energetikai korszerűsítését célozzák; homlokzat és tetőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtőtestek, fűtőrendszerek korszerűsítését.
A rendelkezésre álló közel 110 milliárd forintból eddig 15 milliárd forintot költöttek el infrastrukturális fejlesztésekre.

A sajtótájékoztatón jelen volt Maruzsa Zoltán köznevelésérét felelős államtitkár és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.