A magyar nemzeti szuverenitás mellett áll ki az idei Békemenet is

Békemenet, felvonulás, tömeg
Budapest, 2021. október 23. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott megemlékezés az Erzsébet téren 2021. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A nemzeti szuverenitás megőrzése és, hogy Magyarország ne legyen a nagyhatalmak játszótere - ez a 2022. március 15-i Békemenet legfőbb üzenete - mondta Huth Gergely az Origónak.
Vágólapra másolva!

- mondta Huth Gergely az Origónak. A Pesti Srácok főszerkesztője felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt teljes mértékben civil összefogás szervezte meg az első békemenetet, amiben kiemelkedő szerep jutott Bayer Zsoltnak, Stefka Istvánnak, Bencsik András, Fricz Tamásnak és Csizmadia Lászlónak. Az akkori békemenet nagyon hasonló politikai körülmények között szerveződött, mint a mostani.

Akkor is a magyar szuverenitás volt veszélyben, mivel külső erők, legfőképpen a Soros György által irányított álcivil szervezetek a kétharmaddal megválasztott Orbán-kormány megbuktatását tervezték - hívta fel a figyelmet Huth Gergely.

tette hozzá. A 2010-es éveben, ahol nem volt hasonló méretű civil szerveződés, ott Soros György szervezeteinek sikerült jelentős befolyásra szert tenniük. Erre a legjobb példa Észak-Macedónia és Ukrajna, de Csehországban is jelentősen teret nyertek az amerikai spekuláns szervezetei.

A nemzeti szuverenitás melletti kiállásról szól az idei Békemenet is Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Most is hasonló dolgot látunk, mivel világos, hogy a háborús helyzetben milyen nagymértékben fontos a nemzeti szuverenitás megőrzése - mondta Huth. Úgy kell most is kiállni, ahogy 2012-ben is: Magyarország nem gyarmat, és nem lesz a nagyhatalmak játszóeszköze - tette hozzá. Szólt arról is, hogy természetesen a mostani békemenet másik legfontosabb üzenete a béke és a háborús menekültek segítése lesz.

Huth szerint számítani lehet provokációra a mostani Békemeneten, de a Pintér Sándor vezette magyar rendőrség az elmúlt években mindig bizonyította, hogy képes ezeket a dolgokat elszigetelni, és biztosítani a rendezvény békés menetét. Szólt arról is, hogy nagyon jelentős a külföldi érdeklődés a mostani Békemenet iránt is, de arra is számítani kell, hogy a háborús veszély némileg visszatarthatja a messzebbről érkezőket.

Mindezek mellett arra kért mindenkit, hogy minél többen menjenek el a demonstrációra és álljanak ki Magyarország szuverenitása mellett.