Vágólapra másolva!
Székelységről, kortárs magyar irodalomról és a legújabb baloldali ideológiákkal kapcsolatos gondolatairól vallott Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a Magyar7 című hetilapban megjelent interjújában.
Vágólapra másolva!

Demeter Szilárd a portálnak megerősítette azt a legutóbb igen nagy port kavart kijelentését, miszerint a magyar kortárs irodalom 80 százaléka szerinte mehetne a kukába. Hangsúlyozta,

Azzal kapcsolatban, hogy a liberális mainstream irányzatok szeretik kisajátítani a mindenkori, kortárs kultúrát Demeter Szilárd kifejtette, hogy " a szerelemről, halálról, barátságról, gyűlöletről nem tudunk érvényesebbet mondani, mint amit száz vagy ezer, vagy több ezer évvel ezelőtt gondoltak. Sem Homérosz, sem Shakespeare, sem Balassi vagy Petőfi nem avult el.

Demeter Szilárd Forrás: Sláger Téma

Az nem progresszió, ha úgy viselkedsz, mintha minden reggel tiszta lappal indulnál, hanem amnézia.

A nemzeti kultúra létét alapjaiban fenyegő LMBTQ-woke -Netflix jelenséget a múzeum igazgatója teljes őrületnek, "identitáspolitikai zakkanásnak" tartja.

Demeter szerint az is jelzi az Orbán-kormány kultúra iránti elkötelezettségét, hogy a 2022-es költségvetésben a kulturális tevékenységekre és szolgáltatásokra nagyjából több mint 300 milliárd forintot terveztek be és ebből a hatalmas összegből "a balliberális oldal második-harmadik vonala titokban elmondja, hogy életükben nem jutottak ennyi támogatáshoz, mert amikor az „övéik" voltak a húsosfazék mellett, akkor érdekes módon csak kevés kiváltságosnak jutott – és valahogy mindig ugyanannak a körnek."

Az elmúlt évtizedekkel kapcsolatban kifejtette, hogy

Demeter szerint őt pont ezért támadják, mert nem ezeknek a köröknek az elvárásai szerint cselekedett, vagy döntött. Döntéseiben, kitartásában és magatartásában szerepet játszik székely származása, hite a közös és eredményes csapatmunkában.

- összegezte szármázásával, identitásával kapcsolatban a gondolatait. Majd rávilágított arra is, hogy miért fontos a vasárnapi országgyűlési választások eredménye a kultúra szemszögéből: