Erkölcsi kontrollra lenne szükség

Vágólapra másolva!
Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője, volt elszámoltatási kormánybiztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt egy rendőrségi feljelentésről, a kampányfinanszírozásról, valamint az erkölcsi kötelességről.
Vágólapra másolva!

A politikus rendőrségi feljelentést tett egy, a napokban a sajtóban megjelent hangfelvétel kapcsán, amelyben a gyanú szerint az ellenzéki összefogás óbudai jelöltje kampányának finanszírozásáról beszéltek. A felvételen állítólag kábítószer forgalmazásából származó százmilliók felhasználásáról esett szó. Budai Gyula szerint olyan hatalmas összegek kerültek szóba, amelyek nyilvánvalóan az ellenzék kampányának egészét is érinthetik.

Mint kijelentette, bűncselekményről van szó, ha igazak a vádak, hiszen a kábítószer forgalmazása önmagában is bűncselekmény, nem beszélve az átláthatatlan kampányfinanszírozásról. Ez utóbbi kapcsán azt is megjegyezte, olyan cégek merültek fel az ellenzék támogatása mögött, mint amilyeneket például az egykori miniszterelnök, Bajnai Gordon vezet. Azt is megjegyezte a politikus, nem szabad engedni, hogy kétes eredetű pénzek kerüljenek be a kampányba.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.