Hatalmas tömeggel indult el a Békemenet

békemenet, március 15, 2022, Szent István körút, Nyugati pályaudvar
Vágólapra másolva!
Egy órával az indulás előtt már óriási tömeg gyűlt össze Békemenet gyülekező helyén, a Margit híd budai rakpartján lévő Elvis Presley parkban. A menet egészen a Kossuth Lajos térig tart majd, ott Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet. A tömeg mérete az indulás időpontjában a Margit híd pesti oldalától a budai oldalon lévő Elvis Presley parkig tartott a légifelvételek alapján.  A Békemenet nem sokkal délután negyed kettő után indult el a Margit hídon. 
Vágólapra másolva!
Fotó: Koncz Márton - Origo

Rengetegen voltak a Békemenet gyülekezőhelyén, a Margit híd budai rakpartján lévő Elvis Presley parkban. Az eseményt a Hír TV élőben közvetíti.

A Békemeneten a tömeg vége még az Elvis Presley parkban van, míg az eleje már a Margit híd pesti oldalán az indulás időpontjában. A Szent István körút is megtelt emberrel az induláskor. Mindezt a HírTV légifelvételei alapján lehetett látni.

Hatalmas tömeg a Békemenet indulásakor

A Békemenet nem sokkal negyed kettő után indult el a Margit hídról, mivel a budai rakparton olyan sokan gyűltek össze, hogy onnan már nem lehetett elindulni.

A Békemenetről az Origo által készített képgalériát itt tekinthetik meg.

Délután fél kettőre teljesen megtelt a Margit híd az ünneplőkkel - derült ki a HírTV légifelvételeiből. Olyan sokan vannak a Margit hídon, hogy szinte teljesen mozdulni sem lehet.

Bayer Zsolt publicista a HírTV-nek azt mondta a Békemeneten, a jobboldali szavazók nagyon elszántak és érzik a választás tétjét.

Délután két órakor érte el a Békemenet hivatalos eleje a Margit híd közepét. A vége azonban még mindig a Margit híd budai hídfőjénél van, ahová még mindig folyamatosan érkeznek.

Negyed háromkor már a Vígszínháznál járt a Békemenet eleje, míg a vége továbbra is a Margit híd budai hídfőjénél.

Délután fél háromkor a Békemenet eleje már ráfordult a Bajcsy-Zsilinszky útra, míg a vége a Margit híd budai hídfőjénél járt.

Háromnegyed háromkor már nagyon sokan voltak a Kossuth Lajos téren, míg a Békemenet vége még a Margit hídon járt.

Tíz perccel három óra előtt ért a Békemenet eleje a Kossuth térre. A vége ekkor még a Jászai Mari téren volt.

Három órára a Kossuth Lajos tér megtelt, miközben a Békemenet vége még csak a Szent István körúton jár.

A hatalmas tömeg miatt érthető módon nem kezdődött el délután három órakor az ünnepség. Az ünnepség hivatalosan negyed négykor kezdődött a Kossuth Lajos téren.

Orbán Viktor miniszterelnök mond majd beszédet a Kossuth téren

A menet egészen a Kossuth Lajos térig tart majd, ott Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet, amit természetesen az Origo percről percre közvetít majd.