Ütötte, rugdosta, lelökte a lépcsőn a feleségét egy borsodi tűzoltó

ököl
illusztráció
Vágólapra másolva!
Testi sértéssel, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy borsodi férfit a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint a most 45 éves férfi és felesége 2003 és 2020 októbere között – a 2019 szeptemberi válásuk után is – együtt élt az asszony előző kapcsolatából született fiával és közös gyermekükkel. Ez alatt az idő alatt többször alakult ki közöttük konfliktus, 2005-től pedig előfordult,

hogy a férj rá is támadt a feleségére.

Szétköltözésük után a férfi személyesen, telefonon és üzenetekkel is rendszeresen zaklatta, megveréssel, megöléssel fenyegette volt feleségét, és többször kérte, hogy rendezzék kapcsolatukat.

A férfi a nő elutasítása ellenére rendszeresen elment a nő a lakásához, ahol őrjöngve verte a bejárati ajtót. Hiába kérték, nem volt hajlandó befejezni és elmenni.

Előfordul, hogy megütötte, megrúgta vagy lelökte volt feleségét a lépcsőn.

A férfi agresszív, zaklató magatartása miatt a nő többször fordult a rendőrökhöz segítségért. A bíróság tavaly decemberben megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben. Január 31-én is hozniuk kellett egy ilyen döntést, mivel a tűzoltó a decemberi végzéssel sem törődött, nem tartotta be.

Egy hónappal ezelőtt, február elején a férfi közös kisgyerekük előtt

azzal fenyegette meg a nőt, hogy elvágja a nyakát és agyonszurkálja.

Az agresszív szóbeli támadást csak a helyszínre riasztott rendőrök megjelenése után hagyta abba.

A nyomozó ügyészség tanúként hallgatta meg a nőt, majd elrendelte, hogy a férfit soron kívül vigyék be a kapitányságra és vegyék őrizetbe. Az ügyészek

testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás

miatt hallgatták ki gyanúsítottként és kezdeményezték a letartóztatását. Ennek elrendeléséről várhatóan ma fognak dönteni a Debreceni Járásbíróságon.