Elítélték a mórahalmi ügyintézőt halálosan megfenyegető kamionsofőrt

bíróság, bíró, kalapács, pult, ítélet, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Terrorcselekménnyel fenyegetés miatt két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott egy korábban kamionsofőrként dolgozó férfit kedden első fokon a Szegedi Törvényszék. A kormányablak ügyintézőjét megfenyegető, 42 éves férfi számára a törvényszék előírta, hogy pszichiátriai szakorvosi vizsgálaton vegyen részt, és kerülnie kell az ügyintézővel való érintkezést.
Vágólapra másolva!

Egy szabálysértés miatt a kamionsofőrt 2021. február 28-áig eltiltották a járművezetés valamennyi kategóriájától. Nem egészen két héttel az eltiltás lejárta előtt éppen teherautót vezetett, amikor Szolnokon megállították a rendőrök. Kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa. Egy nappal az eltiltás lejárta után a férfi megjelent a mórahalmi kormányablakban, hogy új jogosítványt igényeljen. Az ügyintéző azt mondta, nem tud újat kapni,

mivel újabb szabálysértést követett el, ezért három hónapra meging bevonták a vezetői engedélyét.

illusztráció Forrás: shutterstock

A sofőr annyira ideges lett, hogy az egyik közösségi oldalon, amit ő kezelt - a saját megfogalmazása szerint "Hitler után szabadon" elnevezett - Zsolt Adolf profilon közölte,

ha nem kapja meg a jogosítványát "meg kell szurkálnia valakit".

Nehezményezte, hogy a jogosítványát nem adják vissza, és nevén nevezve megfenyegette az ügyintézőnőt,

hogy költözzön el a városból, mert nincs biztonságban.

A fenyegetés - ismerősökön keresztül - eljutott az ügyintézőhöz, és az benne és a kormányhivatal dolgozóiban is félelmet keltett. A férfi március 3-án meg is jelent a járási hivatalban, de nem engedték be, azonnal hívták a rendőrséget.

Mint kiderült, a támadó paranoid személyiségzavarban szenved, kóros elmeállapota közepes fokban korlátozta beszámítási képességét.

A férfit korábban a mórahalmi polgármesterrel szembeni zaklatás miatt elmarasztalta a bíróság, és súlyos testi sértés miatt egy másik eljárás is folyik ellene.

Terrorcselekménnyel fenyegetés miatt két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott egy korábban kamionsofőrként dolgozó férfit kedden első fokon a Szegedi Törvényszék.

Gaudi Tibor bíró az indoklásban kifejtette, a bíróság elsősorban a férfi kóros elmeállapota miatt látta elegendőnek a büntetési tétel alsó határának megfelelő időtartamú, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség terrorcselekmény kísérletének megállapítása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.