Zsigó Róbert: Szerdán kezdődik a 13. havi nyugdíj postai kézbesítése

TÓTH Erzsébet; ZSIGÓ Róbert
Szabadszállás, 2022. január 20. Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár beszédet mond a Szabadszállási Általános Művelődési Központ Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde két csoportszobás új bölcsődéjének átadásán 2022. január 20-án. MTI/Bús Csaba
Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődik a 13. havi nyugdíj postai kézbesítése egymillió embernek, a többi érintettnek pedig pénteken utalják a bankszámlájára - közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár kedden a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Zsigó Róbert a videóban elmondta, hogy a rendes havi nyugellátással együtt érkező 13. havi nyugdíjat az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban - így például rokkantási ellátásban, ideiglenes özvegyi nyugdíjban - részesülők is megkapják, továbbá dupla összeg érkezik az árvaellátásból is, amellyel a kormány 56 ezer gyermek nevelését segíti.

- emelte ki.

- tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a 13. havi nyugdíj kifizetését - ahogy a tavaly novemberi nyugdíjprémiumot is - a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé.

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár beszédet mond a Szabadszállási Általános Művelődési Központ Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde két csoportszobás új bölcsődéjének átadásán 2022. január 20-án Forrás: MTI/Bús Csaba


Zsigó Róbert kitért arra: "Az idősebbek jól emlékeznek arra", hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején nemhogy többlettámogatásra nem számíthattak, hanem még elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat is, emellett pedig az egekbe emelték a rezsit, valamint bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

- mondta, hozzátéve: "Neki az sem baj, ha sok idős ember hal meg a járványban, mert szerinte így több esélye van a hatalom megszerzésére."

Az államtitkár kijelentette: "Április 3-án arról is szavazunk, hogy továbbra is olyan nemzeti kormánya lesz Magyarországnak, amely megbecsüli az időseket, vagy visszatér a Gyurcsány-Bajnai korszak, amely lenézte és kisemmizte a nyugdíjasokat".