Hamis pénzzel vert át egy magyar valutaváltót egy román nyugdíjas

Vágólapra másolva!
A rip deal nevű módszerrel elkövetett csalások felderítése során azonosították a rendőrök azt a férfit, aki több mint 14 millió forintos kárt okozott egy valutaváltónak.
Vágólapra másolva!

Telefonon hívta, és álnéven mutatkozott be az egyik fővárosi valutaváltó alkalmazottjának egy férfi még 2016 júliusában azzal, hogy

szeretne forintot váltani 45 ezer euró értékben. El is ment a váltóba, ahol az alkalmazott átadta a férfinek a kért összeget.

A fehér borítékban lévő bankjegyeket a férfi a zakója belső zsebébe tette, majd a nála lévő táskából egy műanyag zacskót vett elő, amelyben forint kötegek voltak.

D. Constantin azonban ekkor

közölte a váltó munkatársával, hogy nincs nála annyi pénz, amennyi kellene, de a közelben lévő autójában van még ötmillió forint.

A hamis 500 eurósok Forrás: Police.hu

Hogy átverje a dolgozót,

a korábban kapott fehér boríték helyett a zakója belső zsebéből vett ki egy ugyanolyan fehér borítékot és azt adta vissza a neki, emellett a táskáját is a valutaváltóban hagyta a benne lévő forinttal együtt.

Egy idő után az alkalmazottnak feltűnt, hogy a férfi még mindig nem ért vissza a hiányzó pénzzel, ezért átnézte a borítékot és a táskát. Csodálkozva tapasztalta, hogy

a fehér borítékban 90 darab fénymásolt 500 eurós bankjegy van, emellett a műanyag zacskóban öt köteg, összesen 500, szintén fénymásolt 500 forintos bankjegyet talált.

A csaló ezzel

több mint 14 millió forintos kárt okozott a valutaváltónak.

A 65 éves román férfira egy rip deal csalás sorozat 2020-ban indult, de azóta már lezárult nyomozása közben találtak rá a rendőrök, akit elfogatóparancs alapján január 19-én fogtak el Ártándnál.

Gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett, és vállalta, hgogy megtéríti a kárt. A rendőrök befejezték a nyomozást. Az iratokat most küldték át vádemelési javaslattal az ügyészeknek - írja a Police.hu.